Back to Question Center
0

Semalt presents Fakta metot Ngeunaan scams Internet Jeung Frauds

1 answers:

Internet frauds na scams bisa lumangsung iraha wae. Sagala pamaké internét mangrupakeun mangsa poténsial.Ku kituna, éta signifikan ngartos kumaha frauds internét dianggo ku kituna pamaké online, pamekar jeung boga situs tiasa ngajaga maranéhna keras earnedduit.

Alexander Peresunko, anu Semalt Customer Kasuksesan Manajer, outlines dina artikel ieu umum frauds na scams nu bisa encountered duanana online tur offline.

Ka mimitian ku, maling identitas ngalambangkeun pamakéan inpormasi pribadi sejen jalmakayaning jumlah asuransi sosial, maiden atawa ngaran indung urang bunuh kejahatan. pamaké Internet kudu sadar yén ngagunakeun identitas jalma séjén urangnyaeta kacida ilegal saperti nyatakeun dina Januari 2010.

Bréh, panipuan identitas nujul kana pamakéan identitas séjén jalma (nahamaot atanapi hirup) atawa malah maké identitas palsu ku fraudsters. Contona, aplikasi tina kartu visa dina ngaran hiji jalma almarhum. Internétfraudsters kasampak up for info pribadi kayaning pamaké ngaran atawa kecap akses, tanggal lahir, alamat pinuh, angka asuransi sosial jeung ngaran lengkep pikeunperbankan ogé informasi kartu kiridit, layanan online tur tanda tangan jeung karsa of committing kejahatan internét.

The tipe katilu tina panipuan internét masalah kiridit na kartu debit. Kartu debitpanipuan internét lumangsung nalika fraudster a swipes inpo kartu tina strip na atanapi barkod pikeun jadi gaduh panulisan kartu..Hal ieu dibales kungamangpaatkeun "skimming" mesin nu nyeken deui tina hiji kiridit Kartu / debit jeung ngarebut informasi penting (contona, angka akun tur akunNgaran) jeung tanpa nyieun sagala kontak kalayan kartu. Dina kasus ékstrim, mesin sarua bisa baca pin sahiji kartu nu tangtu.

salajengna, phishing, ogé katelah spoofing brand mangrupa panipuan online nu diperlukeunfabrikasi sahiji talatah teks, jaba, jeung surelek ku penjahat internét kasampak sakumaha lamun maranéhna asalna ti asal legit. Talatah nu dipake dinangumpulkeun rinci sénsitip, pribadi sarta finansial ti hiji pamaké. The seratan phasing téks atanapi surelek anu dimaksudkeun pikeun memicu réaksi ti hijiinternét pamaké. Dina hal ieu, eusi nu bisa employ sunda anu tungtutan hiji respon urgent, informasi seru atanapi upsetting atanapi ngamangpaatkeunpernyataan palsu atawa informasi. Teks phishing nu mindeng teu pribadi.

The panipuan fee sateuacanna mangrupa scam internét anu make sababaraha firms dina méré gajianmun individu. The target utama nyaéta jalma kalawan rating kiridit macet atawa anu teu bisa cocog keur lembaga / gajian bank. Maranehna ngagunakeun frasa kawas"Ulah boga rating kiridit?" atawa "Boga jujutan kiridit macet?" Sakali hiji pamaké internét téh hooked, anu fraudsters initiate prosés panipuan kuNyuhungkeun lump jumlah tunai upfront kituna ngakses injeuman. Sanggeus narima duit, nu scammers ngaleungit.

lotre (atawa hadiah pitch) nujul ka panipuan internét pamasaran massa mana korbannampi bewara ku surelek, telepon atawa pesen némbongkeun aranjeunna geus meunang duit atawa hadiah. Tapi, méméh ngumpulkeun hadiah atanapi cash,korban anu diperlukeun pikeun mayar pajak atawa fee a sateuacanna. Sakali mangsa geus remitted duit, pangatur dina disappears atawa malah nyuhunkeunbeuki duit. Dina hal ieu, masarakat ditunda bewara yen lotteries atanapi hadiah meunang di Kanada henteu tunduk kana sagala waragad atanapi pajeg.Sajaba ti, salaku ukuran precautionary, pamaké internét didorong pikeun ngalacak lotteries, draws atawa kontes aranjeunna asupkeun.

November 28, 2017
Semalt presents Fakta metot Ngeunaan scams Internet Jeung Frauds
Reply