Back to Question Center
0

Semalt Masihan Anjeun 7 Surefire Tips Dina Kumaha Ka Ngalawan Cyber ​​penjahat

1 answers:

Dunya web lega (atawa internét) mangrupa sumberdaya luar biasa. Ieu delivers warta, olahraga, hiburan, balanja online tambah hiji host tina jasa lianna katuhu ti kanyamanan di ruang tamu anjeun jeung klik di tombol a. Kita Hayu mikir ka dinya, internet ngidinan Anjeun pikeun maén catur maya jeung hiji lawan tina rébuan mil jauh, tempoan, review sarta laju pilem, karya betah jeung saterusna.

Sanajan kitu, saloba anjeun bisa ngarasakeun genah tur anonymity internet, eta hadir kalawan lurking bahaya. Hacker, scammers online, sarta maling idéntitas bisa mangtaun aksés ka data pribadi Anjeun. Salaku misalna, Anjeun kedah safeguard PC, data rahasia anjeun sarta finances ti penjahat cyber.

Ieu 7 tips, dieusian ku ahli ngarah tina Semalt Layanan Digital, Ryan Adang, kudu meunang nu dimimitian.

1. Nangtayungan idéntitas anjeun

Naha anjeun nyaho yén jutaan jalma jadi korban maling identitas unggal taun? Ieu numutkeun statistik disadiakeun ku KPK Trade Federal. Ulah jadi korban. inpo pribadi Anjeun upami fallen kana leungeun salah bisa dipaké pikeun fleece Anjeun kas Anjeun teuas earned. Kumaha aranjeunna meunang info ieu? Muhun, aranjeunna nerapkeun scam phishing - dieu maranéhna gé ngirim anjeun hiji email, pop-up atawa téks meunangkeun ayeuna teh lembaga dipercanten (hiji sebaran normal nu ngalakukeun bisnis kalawan) pilari pikeun ngapdet profil anjeun.

2. Hindarkeun phishing scams ku:

  • Teu ngabales ka surelek, pop-up atawa pesen téks nanyakeun keur informasi pribadi anjeun.
  • Teu di handap wae prompts kawas nelepon nomer atawa keur dialihkeun ka ramatloka a salaku maréntahkeun ku pop-up, téks atanapi email pesen.

Di dieu hiji kanyataan nu kudu nyaho: anjeun tiasa nyingkab data pribadi. Lamun jeung lamun panarima nu aya dipercaya. Baca kawijakan privasi di ramatloka nu nuju surfing liwat. Panggihan lamun data dina dibikeun ka pihak katilu tur naha? Salawasna gawekeun jaba jeung HTTPS: // alamatna. Aranjeunna aman.

3. Cokot uninga saha anjeun kaayaan

Di dunya maya, aya fraudsters, ngan sabab aya di alam nyata..Hanjakal, anjeun moal bisa ascertain ku ngan nempo situs web maranéhanana. penjahat cyber nyaéta hiji rahayat pinter. Éta gé lulus salaku bisnis sah. Mun hayang meuli hal online, niténan handap:

  • Nelepon aranjeunna. Mun aranjeunna teu bisa ngahontal ku telepon, teras balanja nguap.
  • Manggihan ulasan ngeunaan bisnis.
  • Ulah babagi payil ngaliwatan peer-to-peer (P2P) jaringan. Lakukeun sangkan bisa ngameunangkeun malware na ransomware asup sistem Anjeun sahingga nyiptakeun loop liwat mana data pribadi anu dipaling.

4. Apdet antipirus anjeun sarta firewall

Lamun méakkeun kalolobaan waktu online, lajeng firewall komputer anjeun sarta antipirus kudu sok aya ngajalankeun sarta diropéa. Sacara standar, program antipirus anyar boga sidang gratis. Mayar fee langganan ngarasakeun mangpaat dina pinuh. Pondokna, nyetél firewall a, install hiji program antipirus (versi diropéa) jeung hiji spyware software anti.

5. Apdet browser wéb anjeun sarta sistem operasi

Paké versi panganyarna tina browser web Anjeun bari ngajalankeun dina sistem operasi legit. Ulah aya sistem operasi bajakan.

6. hansip kecap akses Anjeun

Ngagunakeun sistem manajemen sandi ngajaga kecap akses Anjeun. Ulah bagikeun kecap akses anjeun dina téks file sama sekali. Mun perlu, panawaran téhnik ieu:

  • Ulah aya ngaran pribadi salaku ieu bisa ditebak.
  • Paké sahanteuna tujuh karakter preferably Pergaulan alfabét kalawan numericals tur karakter husus lianna.
  • Paké kecap akses béda pikeun propil béda.
  • Ngarobah sandi nu rutin.
  • Paké idéntifikasi dua-nagara golongan pikeun rekening konci.

7. Siapkeun rencana B

Eta meureun hiji gagasan pinter salawasna mun boga rencana cadangan. Contona, tinimbang kudu sagala file penting anjeun disimpen dina PC Anjeun, unggah payil nepi kana mega atanapi ngaduruk eta DVD a.

Lamun nyangka malware of lurking sabudeureun dipariksa sarta pastikeun yén software antipirus anjeun, firewall jeung anti spyware anu nepi sarta ngajalankeun.

November 28, 2017
Semalt Masihan Anjeun 7 Surefire Tips Dina Kumaha Ka Ngalawan Cyber ​​penjahat
Reply