Back to Question Center
0

Semalt: Kumaha Cyber ​​penjahat Dupi trik Anjeun Jeung scams Online?

1 answers:

internét geus dibuka kasempetan limitless ka dulur. Ieu basajan. Ieumerenah. Ieu Heboh. Anjeun tiasa balanja, mayar tagihan, lalajo pilem, meunang warta, sangkan reservations, karya dina lebet tambah jadi leuwih. Salaku globalPopulasi tokoh cara anyar ngagunakeun internet, penjahat cyber nyaéta di ngerek tapi tinimbang ngawangun, aranjeunna neangan keur scam, swindle na maok. Ku kituna,kumaha maneh cicing aman ti fraudsters online?

Muhun, jawaban anu basajan: neangan acquainted jeung scams online umum, dieusian ku Max Bell,nu Palanggan Kasuksesan Manager of Semalt ,anjeun moal janten korban.

phishing email scam

Taun ieu (2017), jumlah surelek phishing dikirim éta 155% langkung ti ieutaun kamari. A scam phishing ieu dumasar kana komunikasi dijieun leuwih jaringan média sosial atanapi via email. Di dieu, palaku nyobangolo-ngolo maneh kana divulging angka anjeun kartu kiridit, rinci bank, login atawa data pribadi lianna. Anjeun bisa jadi pangkat kana klik alink. Ieu cara nyebarna malware data-maok di sistem Anjeun. Kalawan program antipirus alus tur diropéa, anjeun kudu bisatetep kaluar scam ieu.

Nigerian 419 scam

scam Ieu ilaharna ngawengku hiji email wrenching haté-, pesen téks, hurup atawamalah pesen akun média sosial dikirim ku nona di marabahaya. Manehna kukituna ngaku yen manehna hiji ahli waris euyeub, nona bisnis atawa pamaréntah resmibegging anjeun ngabantu dirina meunangkeun duit satutasna anjeun meunang jumlah lump. Di dieu nu nyekel éta: Anjeun mantuan mayar sababaraha fee lajeng di balik anjeun meunangpangsa badag.

kartu ucapan scam

Dina skéma ieu, anjeun meunang hiji 'bahya' kartu ucapan ti babaturan. Sanajan kitu, anulink mana lamun diklik installs malware anu diselapkeun wae di Kartu ucapan. malware anu bisa nanaon ti hiji program obnoxiousnu ngajalankeun Iklan pop-up atawa jandéla terduga dina web browser. Dina skenario hal awon, éta bisa jadi ransomware - ngimpina everybody urang.

Kartu Kredit scam

Lamun kali meunang teuas, jalma Resort ka siasat béda jeung meunang bantuan keuangan.Najan kitu, anjeun bisa meunangkeun tawaran éta teuing alus janten leres. Candak conto ieu: nu nuju seated di backseat of a cab on jalan home lajeng Anjeunmeunang pesen nu tos anjeun ngagaduhan kecap injeuman pre-disatujuan ku saeutik dipikaresep..Ulah turun pikeun scam ieu. Paké common sense.

lotre scam

Bisa ogé disebutkeun yén nu scam online pangkolotna. Datang via email. Suratna nyaeta lugas:Anjeun geus meunangkeun hadiah tunai di lotre atanapi zakat sweepstakes, tapi pikeun anjeun ngaku duit, anjeun kudu mayar waragad ngolah atawa haldina jalur éta. Anjeun kukituna jadi kaget ku Jumlah winners anu geus meunang tanpa sabenerna milu.

Hitman scam

Ieu extortion outright. palaku ngancam maehan maneh lamun teu mayar nepi.Aranjeunna kukituna disebutkeun yen aranjeunna geus hired maehan anjeun di tempat munggaran, tapi aranjeunna (hitmen nu) dianggap sangkan sangkan nu mayar aranjeunna ninggalkeun anjeundina karapihan. Naon pikasieuneun nyaeta kanyataan yén maranéhanana bisa recount kagiatan hirup anjeun.

Romance scam

Ieu nargétkeun jaba dating. skéma nu bisa jadi dieksekusi keur bulan kalayan presisi jeungtipuan. Hiji pasangan calon lalaunan gains trust anjeun ku mere Anjeun hadiah. Lajeng hiji poe, maranéhna ngaku janten dina kaayaan darurat. Mindeng dulurbakal jadi gering atawa bisnis maranéhanana geus stalled for urangna kas. Anjeun lajeng ditaros pikeun ngirim duit nu bakal refunded.

Pakasaban scam

Di dieu anjeun meunang warta nu tos Anjeun landed pakasaban lucrative kalawan imbuhan perky. Tuhnyaeta nyekel hiji leuwih tiheula. Dina raraga ngamankeun pakasaban, anjeun kudu mayar sababaraha fee.

scam Travel

Munjul mangsa libur kawas dina waktu usum panas atanapi di Christmas. Di dieu nu nuju jangji hiji aluspakét perjalanan di waragad pisan mirah. Ulah jadi hiji mangsa, pariksa anu review sahiji ramatloka cenah. Ieu bisa nyimpen duit anjeun.

scams lianna

  • The palsu balanja ramatloka scam - salinan merek global sarta preys on unsuspectingshoppers online pilari mésér barang anyar.
  • palsu warta scam - timer explanatory.
  • palsu program antipirus scam.
November 28, 2017
Semalt: Kumaha Cyber ​​penjahat Dupi trik Anjeun Jeung scams Online?
Reply