Back to Question Center
0

Semalt: Hirup nu peryogi kauninga Ngeunaan Internet panipuan na scams

1 answers:

panipuan Internet nyaéta digunakeunana ilegal tina software internét atawa jasa pikeun ngamangpaatkeunaset batur urang. Unggal taun, jutaan ka milyaran dollar anu dipaling via jaba internét, surelek, sarta hal séjén nu sarupa. sababarahaluhur-profil hacker nganggo ngaran sellers renewed kana bubu korban na nyandak duit maranéhanana di internet. Jeung petikan waktu,panipuan Internet geus jadi perhatian utama pikeun warga sipil jeung agénsi hukum-penegak.

Ross Barber, anu Semalt Customer Kasuksesan Manajer, conveys informasi krusial ngeunaan jenis ieu aktivitas kriminal.

Kumaha ngajaga diri

Ieu mungkin ngajaga diri dina web lamun nyaho sagalana ngeunaan jenistina frauds internét. kartu dipaling kiridit, surelek kanyahoan, lotteries, jaba untrustworthy na auctions palsu téh jenis paling umum tinascams online. Aya set aturan tetep aman di internet; kumaha oge, Anjeun bisa ngajaga diri ku cara tetep rinci kartu kiridit anjeun disimpen.Éta ogé penting nu ulah ngaklik kantétan kanyahoan sarta ulah babagi landihan atanapi sandi anjeun ku pihak katilu.

Naon anu kudu dipigawé lamun jadi korban

The angka tina scams online aya di gugah poé ieu, jadi hal anu penting pikeun anjeuntetep dina pikiran sababaraha hal:

  • 1. Ngan ngabales surelek anu datangna ti Gajah Mungkur otentik. Mun folder spam anjeunnarima sababaraha signifikan tina surelek, Anjeun kedah mupus aranjeunna salaku awal salaku kamungkinan.
  • 2. Anjeun kudu inget yen aya pakasaban nyata merlukeun waragad, kaasup waragad ngolah visa,waragad sertifikasi, sarta biaya administrasi..Lamun batur nawarkeun maneh proyek na hayang anjeun ngalebetkeun fee a, aya Chances yén anjeunna atanapi baényoba bubu anjeun.
  • 3. Anjeun kudu teu meunang trapped ku batur anu nyebutkeun maneh geus meunang lotre a. AyaHal sapertos online, kitu hacker wungkul maksudna pikeun mikat maneh na maok duit anjeun.

Kumaha pikeun nampa duit Anjeun balik

hukum Cyber ​​nawiskeun sumberdaya légal jeung cara cageur duit Anjeun. Lamun geus mangrupakorban scams misalna, anjeun bisa ngahubungan nu Internet Kajahatan keluhan Center. Berkas keluhan kalayan parusahaan ieu, sarta maranéhanana baris ngalacak IPAlamat ti mana duit Anjeun geus dipaling.

Anjeun oge bisa ngalebetkeun hiji Bentuk Resolusi sengketa Palanggan kalawan bank anjeun ku kituna salajengnatransaksi neangan dieureunkeun. Pikeun ieu, anjeun kudu ngahubungan cabang bank caket dieu anjeun sarta nyadiakeun aranjeunna kalayan sagala rinci. pangadilan bisa salajengnangalaksanakeun inquiries kana keluhan anjeun, sarta zat bakal uninga sarta mutuskeun dina salapan ka sabelas bulan.

Tipe panipuan internét

Di dieu sababaraha jenis utama scams internét nu penegak hukum jeung pangaturanotoritas jeung organisasi konsumen tingali:

  • Lelang jeung schemes Retail Online

schemes curang sering muncul dina situs web lelang pikeun narik beuki loba jalma.Hacker coba mun maok duit Anjeun liwat schemes ieu ku maturan anjeun jumlah ganteng atanapi lalampahan ka nagara séjén.

  • Kasempetan Usaha

Lamun sasaurang ngontak Anjeun ngaliwatan surélék sarta nawarkeun kasempetan bisnis, aya Chancesyén anjeunna atanapi manehna téh rék bubu anjeun. kasempetan bisnis anu pernah ditawarkeun via Gajah Mungkur email swasta.

  • Maling Identity jeung panipuan

Sababaraha schemes panipuan Internet ngalibetkeun curanmor identitas - nu salah meunangkeun jeung ngagunakeun sahijidata pribadi Anjeun dina cara anu ngalibatkeun tipu daya atawa panipuan.

November 28, 2017
Semalt: Hirup nu peryogi kauninga Ngeunaan Internet panipuan na scams
Reply