Back to Question Center
0

Semalt Ahli Unveils The Trik Pikeun Nangtayungan Anjeun Ti panipuan Internét

1 answers:

Anjeun kudu jadi wawuh jeung panipuan istilah internét jeung scam kan? Dua nu dipaké bulak tur sabenerna ngarujuk hal anu sarua. A scam ilaharna nujul kana skéma a devised mun swindle jalma unsuspecting tina duit maranéhanana mindeng jeung janji hiji hal anu pernah materializes lamun duit robah leungeun. Ngaranna nunjukkeun, scams internét anu sasaran di para peselancar wéb.

The Palanggan Kasuksesan Manager of Semalt , Lisa Mitchell, elaborates dina isu panipuan online sangkan anjeun cicing aman ti eta.

Saha anu di resiko?

Saha bae ngagunakeun ladenan online di kapan na ti mana di dunya téh susceptible. Henteu masalah nu nuju mariksa tulisan dina Kala média sosial anjeun, hiji email atanapi galecok dina situs dating. Kusabab Advent na, internet geus mantuan jutaan lalajo pilem, meunang warta, maca blog, karya ti imah na jadi leuwih. Hanjakal, kasus kajahatan cyber geus ngaronjat.

Kumaha gawéna

Dina 2017, jumlah kasus kajahatan cyber ieu dilaporkeun janten 155% langkung ti ieu taun saméméhna (2016). Ieu teu alus. Kumaha ieu kieu malah diwenangkeun lumangsung? Pasti, urang kedah ku kiwari jadi sadar sadaya scams dipake kan? Muhun, éta guys goréng loba pinter. Saban poé maranéhna datang nepi ka cara anyar pikeun Fedi dimana aranjeunna henteu sow.

Candak conto ti Nigeria 419 scam..Ieu biasana dimimitian ku hiji email atanapi pesen dikirim ku damsel di marabahaya. Manehna kukituna tempatna janten hiji nona ahli waris, resmi atawa bisnis pamaréntah ti Nigeria atanapi Sierra Leone. Ayeuna didieu geus bait ka: nona nu bakal rék mantuan nya neangan duit nya tina bank lokal. Kumaha? Ku ngirim sababaraha bayar jeung nu manehna bayaran pikeun fee processing bank. Naon anu anjeun meunang dina balik? Hiji bagian badag tina duit. Ieu pernah kajadian. Sakali anjeun ngirim duit, nona nu disappears kana hawa ipis. Dina kasus séjén, maranéhanana bisa menta pikeun detil bank Anjeun kalawan ngaku anu hayang aranjeunna pikeun ngirim duit ka rekening Anjeun. Ulah ngalakukeun ieu. Rekening Bank anjeun bakal compromised. Saloba deal disada teuing alus janten leres, sababaraha urang buang caution ka angin jeung maénkeun sapanjang.

phishing scam

Ieu arguably tipe nu paling umum dina scam kaluar dinya. Dina hal ieu, anjeun meunang hiji email resmi-pilari ti bank Anjeun atawa hiji layanan bayaran online kawas PayPal. Aranjeunna kukituna ngaku yen akun Anjeun perlu diropéa. Di dieu maranéhna gé ajakan anjeun kana ngaklik link atawa masihan rinci anjeun ambéh maranéhanana ngamutahirkeun sami keur anjeun. The phishing scam ieu dipaké pikeun maok data pribadi jeung keuangan.

Gambar analogi ieu: lamun batur salempang kartu kiridit anjeun ti dompet, anjeun kukituna gancang nelepon bank pikeun nginpokeun aranjeunna. Hanjakal, kajahatan cyber nyaéta rumit sarta teu nu lugas. Sadaya sami, anjeun tiasa tameng diri ti ku lalaki acquainted jeung sakabeh tipe scams online. Eta bakal mere Anjeun karapihan tina pikiran, informasi pribadi anjeun bakal tetep aman, tur taya sahijieun bakal toél duit Anjeun tanpa otorisasina Anjeun. Naha teu scammed online. Ngarasakeun genah tina internét kalawan karapihan pikiran.

November 28, 2017
Semalt Ahli Unveils The Trik Pikeun Nangtayungan Anjeun Ti panipuan Internét
Reply