Back to Question Center
0

Semalt Ahli: The guideline Pikeun Ngahindarkeun panipuan Internét

1 answers:

The tumuwuhna integrasi internet kana bisnis jeung sosial kahirupan téh alus sartaHal goréng. Dina sisi alus anu loba mangpaat internét nyadiakeun kayaning E-commerce. Sarta di sisi jahat anu masalah bener worrisomekayaning cybercrime.

Di antara masalah nu paling dreaded nyaeta panipuan internét. panipuan Internet kajadian lamunjalma migunakeun internet dina kalakuan trickery dimaksudkeun dina gaining hiji kaunggulan jujur ​​leuwih jalma sejen. Mindeng, motivasi utama pikeunpanipuan internét téh gain finansial.

Aya sababaraha tipe tina panipuan internét, tapi sababaraha aya leuwih remen dieksekusiti batur.

Salah sahiji spesialis paling ngalaman tina Semalt ,Andrew Dyhan, ngahartikeun jenis handap tina panipuan internét:

1. Auctions palsu tur palsu dagangan

palaku auctions palsu sasaran pamakéna sahiji dagangan payu online. Thekriminal bakal masangkeun produk dina hiji loka lelang nunjukkeun yén maranéhna anu ngajual eta ka bidder pangluhurna. produk nu bisa boh jadinon-existent atanapi upami eta aya, éta béda ti naon anu diémbarkeun. scammer nu nyoba pikeun meunangkeun bidder unggul pikeun ngirim pembayaran pinuhpikeun produk ceuk saméméh pengiriman barang geus rengse. Tungtungna, kriminal nu teu ngirimkeun produk pikeun meuli (naon nu disebut non-pangirimantina dagangan), atawa produk nu geus dikirim mangrupa hal sejenna, mindeng nyata langkung mirah batan harga sahiji produk dibayar-keur.

2. Spams na Maling Identity

Surelek kadang abused ku scammers mun ngagasab duit lain hakna pamaké internét unsuspecting atawangakibatkeun ngarugikeun ka alat aranjeunna anggo. Sababaraha surelek curang neangan keur mamingan salah kana méré kaluar informasi pribadi sarta finansial maranéhanana,jeung nu lianna pindah ka lengkah salajengna jadi tricking jalma kana ngirim dana keur schemes dubious.

ieu surelek bahaya bakal dicandak kana koropak anjeun sakumaha bewara keur low-bungagajian, amal pilari waragad, winnings sweepstake, sarta isu nu patali jeung kahirupan sosial. Éta gé ngandung tumbu nu nu sakuduna ditujuklik pikeun meunangkeun naon nu scammers ngaku nawarkeun. Kalawan ngan hiji klik dina link, Anjeun bisa exposing diri mun loba resiko kaasup lalakikomputer atawa alat mobile kainfeksi virus, ngalaan pikiran pikeun strangers kecap akses anjeun, informasi kartu kiridit, rinci jaminan sosial,alamat na nomer telepon.

Spams anu mindeng dikaitkeun jeung maling identitas sabab tiasa, sarta mindeng dipaké pikeunngakses informasi pribadi anu satuluyna dipaké pikeun loba kaperluan kaasup impersonation..Dipaling rinci pribadi bisa dipaké bunuh séjénwangun panipuan internét kayaning requests curang atawa jualan.

3. Maling Card kiridit

panipuan Kartu Kredit utamana preys on jalma anu teu ati cukup nalika aranjeunna nganggo maranéhnakartu kiridit. jalma lianna anu duped ku scams phishing super-palinter.

jenis ieu tina panipuan internét dimimitian nalika hiji mangsa inputs rinci kartu kiridit dinaramatloka duplicitous. The penjahat lajeng bakal ngagunakeun informasi ieu boh ngadamel Mindahkeun dana atawa purchases ngagunakeun kartu kiridit.

4. Investment scams

panipuan Investment ieu propagated ngaliwatan schemes investasi amis sarta aimed didefrauding investor atawa maok identities maranéhanana. The scams datangna dina bentuk papan pengumuman online, buletin pikeun fee hiji, atanapibentuk sejen dina bahan informasi nyadiakeun informasi jero palsu. Lamun sababaraha investor digolongkeun keur scam, nilai stocknu dirobah sarta kriminal nu lajeng sells saham ti hiji posisi advantaged.

bentuk lianna tina panipuan internét kaasup situs web untrustworthy na scams fee sateuacanna.

jaba Untrustworthy bisa meniru loka ogé-ngadegkeun tur datang trik kanatransaksi jeung interaksi sakumaha lamun éta nu nganyahokeun nyata. scams fee sateuacanna aya sababaraha di dunya bisnis dinten ieu. Anjeun tiasa ngaidentipikasijenis ieu scam rada gampang. Mun ngajual hiji insists on ngabogaan duit upfront sarta ngajangjikeun keur balik duit, kaayaan anu geus kacidadipikaresep janten scam a. scams sateuacanna pisan mungkin di auctions online, utamina.

Sarerea perlu salawasna diropéa dina sabaraha scammers anu perpetuating internétkajahatan iraha wae. Di dieu aya sababaraha tips:

  • mastikeun yén sagala situs lelang nu Anjeun hoyong pake téh dipercaya tur ulah auctioneers anyar.
  • Make hartosna pembayaran trackable jeung cipta.
  • Kungsi klik tumbu dikirim ngaliwatan email saméméh confirming yén sumberemail teh nyaeta dipercaya.
  • Kungsi ngawenangkeun kartu kiridit anjeun pikeun dipaké kaluar tina tetempoan anjeun
  • Jaga hébat nalika nyieun transaksi badag atawa ngarespon kana nawaran digawe online.
  • Salawasna pariksa kuitansi anjeun pikeun mastikeun sakabeh jumlahna bener.
  • pernah nulis angka pin kartu kiridit anjeun di mana waé.
  • Boga kartu dibolaykeun bisi nyelap eta.
  • Salawasna pariksa pikeun mastikeun nu ramatloka nu Anjeun hoyong pake pribadi anjeun sartadata finansial on boga URL dimimitian ku HTTPS:. //
November 28, 2017
Semalt Ahli: The guideline Pikeun Ngahindarkeun panipuan Internét
Reply