Back to Question Center
0

Semalt Ahli jaminan yen Anjeun kudu Diajar Ngeunaan Online Frauds Jeung scams - Di dieu Éta Naha

1 answers:

panipuan Online mindeng disebut salaku "panipuan internét" atawa "scam". Ieu tipe panipuannémbongan dina sababaraha bentuk, kayaning spam email. Hukuman keur ngagunakeun atawa nyieun tiruan pesenan duit pos nyaéta sapuluh ka dua puluh taun di panjaradi Amérika Serikat. The scammers mindeng pretend janten wawakil organisasi amal sarta neangan pitulung anjeun kanggo korbanbencana alam, serangan teroris, bentrok régional atawa epidemics. Mun anjeun korban tina hiji scam online, hal anu penting nu ngalebetkeunlaporan ka Australia Cybercrime Online ngalaporkeun Network (buahna tangkal ek) salaku awal salaku kamungkinan. Laporan dijieun pikeun jaringan ieu téh payun ka pulisiatawa agénsi kecerdasan pikeun panalungtikan mungkin.

Jason Adler, anu Palanggan Kasuksesan Manager of Semalt ,museurkeun kana jenis frauds online kalawan tujuan pikeun mantuan Anjeun ngajaga diri tina serangan.

The jenis paling umum tina frauds online nu maling panipuan perbankan Internet, scams, identitas,jeung balanja jeung panipuan situs lelang.

frauds Internet perbankan

Ieu diartikeun pamakéan hartosna berpotensi ilegal pikeun ménta aset, pribadiInpo, harta atawa duit ku lembaga swasta atawa hacker. Jenis paling umum tina panipuan internét perbankan nu rekrutmen bigal jeungphishing. Hacker mindeng ngagunakeun informasi sénsitip anjeun kawas sandi atawa landihan ngakses rinci Anjeun. Éta bisa ménta informasi misalna tinatablet anjeun, alat nu bagerak atanapi laptop ku ngirim malware jeung virus.

dinten ieu, loba jalma make héndsét sarta smartphone maranéhna pikeun ngakses bank maranéhnarekening. Penjahat terang yen eta meureun hésé pikeun aranjeunna ngakses informasi Anjeun. Ku kituna, aranjeunna ngirimkeun surelek palsu atawa nanya ka klik hususTumbu, ngalaan pikiran informasi rahasia. Anjeun teu kedah ngabales surelek kanyahoan. Éta ogé penting nu teu klik tumbu kanyahoantur malire jalma anu tetep dina ngirim Anjeun kantétan.

phishing, di sisi séjén, mangrupa usaha pikeun ménta inpo sénsitip kayaningngaran pamaké, sandi, PayPal ID na kartu kiridit rinci, ku disguising badan saperti dipercaya dina komunikasi éléktronik.

saringan spam husus mantuan ngurangan jumlah surelek phishing anu ngahontal Anjeunkoropak-koropak. Anjeun oge bisa install antipirus atawa software anti malware tetep informasi anjeun disimpen. The AFP nunjukkeun yen anjeun teu ngawalonsurelek spam tur ngahapus aranjeunna salaku awal salaku kamungkinan. Mun aya wae kantétan, anjeun pernah kedah muka kantétan jelema sakumaha maranéhna bisa ngandungprogram dihoyongkeun atanapi virus.

balanja na lelang panipuan loka

hacker sering nganggo teknologi panganyarna pikeun nyetél jaba pangecér palsu nu kasampakkawas toko ritel kawentar online. Maranehna ngagunakeun layouts canggih tur desain pikeun narik beuki loba jalma. Kadé anjeun teu ngalakukeunngalebetkeun informasi anjeun pribadi, rinci kartu kiridit atawa ID PayPal ka situs web misalna. Sadaya loka lelang online gaduh aturan jeung peraturan ketat.Scammers moal bisa narajang nu liwat situs web ieu, sarta maranéhna terang cara nungkulan jalma luar nu situs lelang. Anjeun bisa konsultasi jeungKompetisi Australia sarta Komisi Consumer mun ngaleutikan resiko tina frauds online. Lamun anjeun ngagunakeun jaba lelang kawas eBay, maranéhna bakalmoal nanya nanaon tentang kartu kiridit atawa PayPal.

nasihat Umum

Lamun geus narima surelek curiga, anu pangalusna sarta panggampangna jalan téh dihapusaranjeunna salaku awal salaku kamungkinan. Éta ogé penting nu teu klik dina lampiran dikirim ngaliwatan eta surelek.

November 28, 2017
Semalt Ahli jaminan yen Anjeun kudu Diajar Ngeunaan Online Frauds Jeung scams - Di dieu Éta Naha
Reply