Back to Question Center
0

Scam online & panipuan - Semalt Ahli weruh kumaha Pikeun ngaleutikan eksposur

1 answers:

ramatloka The muterkeun hiji peran utama dina kahirupan masarakat di dunya kiwari. Loba jaba nawiskeun eusi asli jeung produk. Sanajan kitu, aya ogé nu lianna yen pamaké online kedah awas pikeun sakabéh sami. Alesan ieu alatan ngaronjat kagiatan panipuan na scam nu dilakukeun online.

Oliver Raja, anu ngarah ahli ti Semalt , nyadiakeun isu nu bisa nulungan mun tackle panipuan online tur scam.

scams Internet Kalolobaan umum

The manner nu scammers coba mangtaun informasi ti nu unsuspecting terus diversify. handap mangrupakeun daptar sapuluh luhur internét jeung email scams.

1. scam Nigerian

Di handap ieu mangrupakeun surelek ti Nigerian anu ngaklaim janten tina royalti na expecting hiji pusaka jeung kabutuhan mantuan ka acquire eta.

2. Dijamin ditampa kartu kiridit atawa injeuman

Éta nawiskeun ditampa dijamin tina kartu kiridit atawa injeuman. Éta bisa kasampak bisa dipercaya saprak sawatara pausahaan kartu kiridit do ngecas fee a.

3. Lotre scam

Di handap ieu mangrupakeun tempat korban nuluykeun maén sweepstakes tapi pernah meunang..

4. Phishing

Di handap ieu mangrupakeun Tumbu dipaké pikeun alihan pamaké ka situs web dimana aranjeunna coba ngayakinkeun ka bagian kalayan informasi pribadi ngagunakeun nawaran pikabitaeun.

5. scam Overpayment

Ieu ngawengku dipaling pesenan duit non-otorisasi disadiakeun item mahal. Sakali disimpen kana bank, scammer nu miwarang keur kasaimbangan bareng jeung item nu dimaksud. Engké téh nalika lembaga dibere beja hiji mayar ditolak.

6. kasempetan karir

scammers nawiskeun kasempetan pikeun pagawean na menta rinci bank keur bayaran komisi. Éta nyandak kasempetan ieu maok identities pikeun panipuan salajengna.

7. sumbangan amal

teu ngabantuan ieu ti alam amal individu dimana urang ngirim duit amal non-ayana.

8. Bébas libur

scams Travel mungkin sigana bébas, ngan sadar yen aranjeunna endeavors mahal kana tanda up na datangna.

9. skéma piramida

Di handap ieu mangrupakeun schemes rusuh euyeub ku variasi slight nu scammers ngahontal kaluar liwat surelek.

10. Nyieun duit tina kanyamanan imah

Di handap ieu mangrupakeun kadang asli, tapi sababaraha scammers meureun hoyong mangpaatkeun kayaning ngirim duit di bursa pikeun tips juicy. Éta ogé bisa ngirim program nu ngajalankeun sababaraha jandéla ad nu leuwih nguntungkeun mun spammers.

scam Online jeung stats panipuan

panipuan ngalibatkeun pretenses, ngagunakeun identitas palsu, atawa nyieun jasa tiruan atawa produk..Jalma dipenta pikeun ngeunaan miara minding conto tina lumangsung ieu saprak éta mangaruhan kaamanan maranéhna ogé. Cybercrime mangrupakeun ancaman konstanta sarta tiasa jadi ngaruksak saperti batur megatkeun kana imah salah urang. Biaya rata per individu geus Isro up ku 50% ti $ 197 taun 2012 nepi ka $ 298 dina 2013 kalawan serangan ngaronjatkeun di sophistication. Biaya ka AS nyaeta $ 113 miliar.

recognizing panipuan Financial Online

The jenis paling umum tina auctions online tur e-toko cries nu non-pangiriman, misrepresentation, sarta triangulation atawa scam bigal. Ieu ngalibetkeun sababaraha formulir pembayaran, sarta barang anjog jeung euweuh masalah. Engké, otoritas ngawartosan yen mayar éta haram.

bentuk lianna di antarana:

  • Hideung pasar jeung barang tiruan
  • Panawaran Shill di auctions dimana boga bareng jeung accomplices, nawar on milik maranéhna pikeun leumpang harga
  • panipuan jasa Escrow nu ngalibatkeun jaba palsu
  • The plot pembayaran tiruan

kontes na Romance panipuan

  • lotteries Online, contests, sarta Sweepstakes
  • Hadiah na scams Sweepstakes
  • scams dating Online
  • lotteries Luar
  • Reshipping maké warga US
  • Surat Orde panganten awewe scams

Exploiting Asasi Manusa Alam

Spammers na fraudsters ngartos alam manusa sarta mangpaatkeun eta pikeun kauntungan. Sababaraha scams dipaké ngalawan jalma dina situasi hésé ngawengku:

  • scams fee sateuacanna
  • panipuan amal
  • panipuan Internet apoték
  • frauds online lianna kayaning scams pakasaban, panipuan investasi, scams Nigerian, scams piramida, panipuan iklan online

Younger tur heubeul Pamaké Internét

Sanajan panipuan online tur scams bisa jadi pikahariwangeun sarta kadangkala ngabingungkeun, éta imperatif yén sakabéh individu tetep proactively ditangtayungan ku mahluk ngageter, skeptis, sarta hal salawasna questioning nu sigana ganjil. Ngajaga kids déwasa heubeul, salah kedah percanten ka taya sahijieun, konci handap informasi, salawasna jadi sadar, membela sagala gears jeung gadget, nangkep moments teachable.

panipuan Online resiko keur Usaha

Sakur bisnis nu teu kagiatan na online nyaeta di résiko tina aktivitas curang. Sababaraha tips pikeun nyegah tina resiko sapertos di antarana:

  • aman tur ngajaga sagala aset
  • Ulah campur bisnis jeung pelesir
  • Konci handap infrastruktur IT
  • ngahaturanan hiji komputer ka bank
  • Tutup wae titik asupna kana parusahaan
  • Ngalaksanakeun cék tukang dasar dina karyawan
  • sinyalna nyaeta krusial

Pajoang Balik

Anggota tiasa ngadamel pamakéan ti Puseur Nasional Émbaran panipuan, The National Alliance Cyber ​​Kaamanan, The Usaha Software Alliance, sarta GetNetWise. FBI nembe teamed up jeung Internet Kajahatan keluhan Center (IC3).

November 28, 2017
Scam online & panipuan - Semalt Ahli weruh kumaha Pikeun ngaleutikan eksposur
Reply