Back to Question Center
0

Kaahlian Semalt: Nyoplokkeun rujukan Spam Ti Laporan analytic Google

1 answers:

Kadangkala Google Analytics bisa ngagambarkeun hiji pangasilan aneh lalulintas rujukan ka loka anu tanpa promosi husus atawa eusi beredar. Nya meunang hese ngajelaskeun kumaha ieu kajadian jeung naha eta tuh. Pikeun meunangkeun informasi nu bener, salah kudu lalaki leupas tina spam rujukan permanén.

Lisa Mitchell, anu Palanggan Kasuksesan Manager of Semalt , ngécéskeun kumaha carana ngalereskeun masalah pangasilan sarta spam teu dihoyongkeun.

Spam rujukan

spam rujukan lumangsung nalika ramatloka a narima lalulintas rujukan tina bot spam atawa program. Inpo nu némbongan dina Google Analytics laporan akun nu mess kalawan data ngandung aya na breeds isu kalayan ngalaporkeun. Aranjeunna gampang titik jeung bisa boga sumber ti sakuliah dunya. kali sejen, nya meunang leuwih covert tapi lalulintas rujukan jeung ongkos mumbul 100% mangrupakeun paling meureun spam rujukan.

Lamun salah masih tacan yakin, kalayan program malware alus dina leungeun, aranjeunna bisa didatangan loka pribadi pikeun nempo lamun lalulintas ngabogaan dampak nanaon. Téhnik dipaké kalawan spams rujukan éta ngulang deui requests ramatloka rake URL rujukan ka ramatloka target. A spam Pocong nya éta nu narima teu butuh spammer pikeun didatangan situs maranéhna hayang nepi ka tujuan.

<-!
->

Ngaropéa rujukan Spam

Sababaraha urang ngaku yen salah bisa ngaluarkeun spam rujukan. Inpo nu teu sagemblengna bener, sarta eta penting pisan nu salah refrain ti maké daptar exclusions rujukan kapanggih dina Google Analytics. alesan téh nya éta anu dipaké pikeun ngaluarkeun lalulintas ti karanjang balanja pihak-katilu. Ieu nyegah konsumén ti cacah sakumaha lalulintas lamun maranéhna balik deui ka milih kaluar loka éta. Google Analytics nyoba pikeun nyambungkeun datang balik ka sumber prior, atanapi sedeng, sahingga teu kaasup salaku bagian tina lalulintas rujukan. Ku kituna, ku kaasup referrals ieu, anu lalulintas rujukan goréng bakal alihan ka sedeng / sumber béda, sahingga masih skew dina analytics.

Nyoplokkeun Spam Jalan nu

Daptar pangaluaran henteu kalawan cara anu pangalusna pikeun ngalereskeun isu rujukan spam. Metodeu saringan, tapi henteu ngaluarkeun lalulintas spam. Ku alatan éta, lalulintas ti unggal pintonan boga bisa disaring kaluar maké pilihan pangaluaran rujukan. Metodeu di handap ieu mantuan pikeun ngahontal ieu:

1. Jieun formulir filter anyar disebut "Referrer Spam" di tingkat view

2. Setel tipe pilihan pikeun "custom"

3. Dina pilihan sawah, pakakas "sumber kampanye"

4. filter widang pola kedah ngandung domain rujukan spam kieu

5. Simpen

métode hapusan nu lalulintas husus tina pintonan ieu. Éta krusial anu pamaké nyimpen hiji salinan ieu dina file téks pikeun pamakéan nu bakal datang. Sababaraha lila pangalusna antarana gaduh pamekar web pariksa babasan nu biasa, mastikeun yén maranéhna pariksa pilihan pikeun nyaring bot dipikawanoh tur spiders. The saringan nyandak 24 jam tina palaksanaan mawa pangaruh.

Jieun bagean Adat

bagéan custom mantuan tetep data spam kaluar ngalaporkeun Google analytic. Aranjeunna bit unpredictable nu naha pamaké kedah abide ku handap:

1. Buka view ngalaporkeun di ga tur Tambahkeun ruas, pilih bagean Anyar (No Spam), lajeng kaayaan Advanced

2. nunjukkeun "sesi" jeung "ngaluarkeun" dina pilihan dipaké pikeun nyaring

3. Pilih "cocog regex" jeung "sumber"

4. nempelkeun babasan nu biasa disimpen saméméhna

Sanggeus ieu, lajeng ngahemat lajeng diterapkeun. Eta ngaluarkeun sagala spam jurig ti laporan ninggalkeun data bersih.

lalulintas rujukan perlu rutin diawaskeun pikeun mastikeun yén sakabéh data jurig teu muncul dina ngalaporkeun ka ga. The dipikaresep skenario dieu nyaeta yen nalika salah ngaluarkeun ramatloka spam tunggal, ratusan, upami teu rébuan deui, potong up. Eta hartina cleansing dasar dipaké moal tahan salila lila. Sanajan kitu, naha salah dicokot pendekatan teknis, atawa non-teknis, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun neangan leupas tina rujukan spam tina data Google Analytics.

spam rujukan presents analytics skewed nu ngakibatkeun laporan palsu. Laporan kudu Répréséntasi akurat data ongkos lalulintas. data skewed teu bisa relied asup pikeun némbongkeun naon gawéna sarta henteu pikeun ramatloka anu.

November 28, 2017
Kaahlian Semalt: Nyoplokkeun rujukan Spam Ti Laporan analytic Google
Reply