Back to Question Center
0

Jadi dikonci Jeung Semalt: Kumaha Internet panipuan Works

1 answers:

Aya aya sababaraha bentuk nu panipuan anu perpetrated on web. The jaminan naKomisi Exchange highlights sawatara jenis panipuan internét dina ramatloka maranéhanana. Lisa Mitchell, anu Kasuksesan Manajer Palanggan tina Semalt ,geus dibahas di ringkes sababaraha pamadegan pikeun anjeun bisa ditangtayungan tina serangan online.

Investment nawarkeun

Ieu mangrupa prosés nu klien stockbrokers legit kontak ngaliwatan telepon kangolo-ngolo aranjeunna pikeun investasi dina stock husus. fraudsters dinya ogé katarik anu make buletin bias ka investor jeung budi Tujuantina maling.

schemes umum

Ieu ngawengku ngirim surelek ka jalma acak nu nyarankeun yén anjeun bisa mangtaunkauntungan masif ku input pohara minim. Nu kawentar teh panipuan Nigerian dimana hiji email purported janten ti batur dina marabahaya merlukeunpitulung anjeun ka kawat sababaraha dana kana rekening Anjeun. fraudster nu nunjukkeun make akun bank Anjeun nransper duit, nu di rasa nyata,Tujuan maranéhanana nyaéta pikeun ngagasab duit lain hakna nu kaluar waragad wiring jeung pajeg. Kedah anjeun digolongkeun kana bubu maranéhanana, anjeun bakal leungit kabeh dana maju.

Saran Investment

ieu lumangsung ngaliwatan hiji usaha gabungan tina panulis newsletter online tur investasipausahaan. Pausahaan invéstasi mayar panulis ieu ambéh maranéhanana bisa nulis informasi nu ni'mat investasi dina parusahaan nu tangtu.Saterusna, aranjeunna teu nyingkab nu sipatna keur mayar kanggo rekomendasi maranéhanana. Ieu constitutes informasi bias nu hiji investor poténsialnganggap janten bias lamun nyieun kaputusan investasi.

Frauds Lelang

Ieu ngawengku toko dagangan online Lolobana, éta lumangsung dina opat cara.Firstly, seller nyokot sakabeh duit tina pembeli tapi pernah delivers dagangan nu sakabehna. Cara kadua dimana seller méré produk anilai anu kurang ti hiji diémbarkeun. Dina hal ieu, manehna mere informasi salah ngeunaan hiji produk kalawan tujuan attracting langkung pembeli. Thecustomer ends up Mayar deui. Cara katilu ngalibatkeun bohong ngeunaan timeframe pangiriman. seller lajeng delivers engké ti dituduhkeun. Anu pamungkas, mangrupangajual bisa gagal nyieun inpo kritis dipikawanoh yen bakal mangaruhan putusan meuli hiji.

The Federal Komisi Trade jeung panipuan Lelang

ieu ngawengku sellers mischievous nempatkeun tawaran on produk seller pikeunnyorong hargana nepi, Panawaran tinggi ngajalankeun kaluar bidders séjén lajeng withdrawing nu tawaran pikeun meunangkeun produk kalawan harga nu leuwih handap sarta tungtungna bohongka konsumén nu maranéhna bisa meunang produk diémbarkeun dina loka sah kalawan harga nu leuwih handap luar platform nu. Nalika aranjeunna turutan palaku,aranjeunna mungkas nepi keur conned.

Maling Identity

rinci The korban nu dipake keur nangtukeun hal penting kawas nyetirlisensi jeung kartu kiridit. Kabéh kiridit diala ieu engké dibayar ku korban na lalulintas nyinggung komitmen anu kacatet dina korbansajarah. mangsa hijina meunang uninga basa aranjeunna neangan ngingetkeun anu sipatna telat di Mayar fines maranéhanana.

phishing

lawan The convinces korban pikeun nyadiakeun informasi pribadi rahasiaku sok janten hiji éntitas sah yen korban téh akrab jeung, e.g., bank.

Cyber ​​Stalking

ieu ngalibatkeun ngancam hiji individu sacara éléktronik. Hal éta bisa dipigawéngaliwatan pamakéan surelek, internét atawa hartosna éléktronik lianna.

November 28, 2017
Jadi dikonci Jeung Semalt: Kumaha Internet panipuan Works
Reply