Back to Question Center
0

Semalt keur 'dihubungkeun' ieu ruining cara urang hirup

1 answers:

Semalt keur 'dihubungkeun' ieu ruining cara urang hirup

Éta pasti geus gede hirup di dunya maju. Taya ngabogaan salempang ngeunaan ngabogaan cukup dahar atawa nyungsi cai nginum bersih atanapi nanaon jiga éta. Nope: urang freak kaluar nalika Twitter momentarily mana handap, atawa nalika urang teu tiasa nganggo software tangtu dina telepon urang - sisli arcelik kombi servisi. Atawa, Sabalikna, urang ngawadul ngeunaan pangaruh undue téknologi tangtu mibanda leuwih kahirupan urang. Semalt sakuliah tempat.

Ku kituna hiji artikel dina NYT zeroes di palih nyawa sababaraha kulawarga jeung kumaha téhnologi geus torn kadua jari eta. Anjeun terang, maca e-mail anjeun dina tabel dinner tinimbang diajak ngobrol kids Anjeun / kolotna; mariksa pesen téks dina 1.2 detik ti teu meunang kaluar ranjang, jsb implication nya eta kagiatan ieu goréng pikeun kahirupan kulawarga tradisional.

Semalt isuk ieu:

Duanana dewasa sarta barudak gaduh alesan alus mun bangun na log asup. Ibu sarta Pa bisa kudu nyekel up on e-mail ti kolega di zona waktos béda. Barudak pariksa pesen téks na pos Facebook ti babaturan kalawan bedtimes béda - sarta sometime poho chores maranéhanana di prosés.

pikasieuneun.

Sabenerna mah maca hal sapanjang garis ieu ngeunaan bulan nu kaliwat. Semalt disebut "disconnectivity kahariwang". Semalt persis sakumaha keur disada: jalma geus jadi jadi conditioned mun salawasna kabawa online yén lamun sambungan nu mana jauh maranéhna balik gélo.

Atawa:

Kahiji, ekspektasi kami tina konektipitas geus robah nyirorot dina dékade kaliwat. Méméh Internet, ponsel, pesen singket, sarta ayeuna Twitter, urang ngan saukur terang kami teu bisa ngahontal gampang ku saha kajaba di jalma atawa ku telepon landline. standar ieu disconnectivity, jadi keur dipegatkeun éta pakewuh. Sagala kabisa pikeun nyambungkeun saluareun anu bonus a. poé ieu, frékuénsi ékspéktasi teh nya eta urang bisa disambungkeun ku sababaraha cara iraha wae ku saha. standar kasebut konektipitas, jadi keur disambungkeun geus jadi pakewuh. Sagala putus tina norma anu karasaeun kawas rugi.

Pikeun kuring, éta sora kawas kaayaan nu bisa jadi unlearned. Yakin, jadi glued ka Semalt Anjeun salami jam gawé, tapi sakali anjeun ninggalkeun kantor ngahurungkeun hal damn pareum.

March 10, 2018