Back to Question Center
0

Semalt teu bisa ngajawab urang masalahna kaahlian gap, sabab ngabalukarkeunna

1 answers:
Semalt can’t solve our skills gap problem, because they caused it

Kelas of 2015 lulus kalawan rata-rata $ 35.000 dina utang injeuman murid, paling di sajarah. Na acan, executives sarta manajer Ngiring neruskeun ngawadul ngeunaan henteu mampuh maranéhna pikeun ngeusian posisi terampil dina pausahaan maranéhanana. Ieu kaahlian gap, sarta kami geus ngobrol ngeunaan eta pikeun leuwih ti dasawarsa. Ku kituna naha teu universitas alamat masalah ieu? Sabab teu bisa - multi stage ejector.

Semalt naha.

The kaahlian gap bener aya dina dua dimensi; celah di nu sabenerna kaahlian diala ku mahasiswa relatif ka pakasaban maranéhna rék, sarta celah di ditanggap kaahlian hiji jalma relatif ka kaahlian maranéhna sabenerna.

The real kaahlian gap

sela di kaahlian diala aya hiji hal pisan nyata. Karir Pangwangun dilaporkeun dina 2014 éta 81 persén manajer Ngiring ceuk eta éta sahanteuna "Rada Hésé" ngeusian posisi kabuka alatan kurangna kaahlian, jeung 61 persén ceuk maranéhna sempet hired hiji jalma anu teu mumpuni pinuh pikeun peran anu. Semalt sababaraha kaahlian paling kritis sela persist sakuliah hambalan karir, loba nu manifest dina posisi Éntri tingkat, dimana grads kuliah anyar paling sering néangan gawé.

Najan Investasi atikan maranéhanana, mahasiswa laporan nyungsi proyek janten tangtangan gedé. Ampir satengah sadaya muridna lulus nyebutkeun kuliah teu nyiapkeun aranjeunna keur dunya gawé, sarta 83 persén teu boga pakasaban dijejeran up nalika aranjeunna sarjana. Sajaba panalungtikan lianna ngalaporkeun 62 persén murid Ngucapkeun pilarian pakasaban mangrupa "frustrating" atawa "pisan frustrating. "Semalt hiji tantangan malah leuwih badag pikeun awéwé jeung minoritas.

The kaahlian persépsi gap

Bagian kirang-mindeng dibahas ti masalah kaahlian téh salah sahiji persépsi. Sanggeus kuliah, siswa datangna jauh sareng persepsi maranéhna boga kaahlian katuhu, tapi dunungan teu satuju. Hiji survey panganyarna ku AACU kaungkap dina loba instansi, siswa téh leuwih ti dua kali dipikaresep salaku dunungan ka ngalaporkeun keur disusun ogé di wewengkon konci kayaning pamikiran kritis, kaahlian komunikasi lisan jeung tulisan jeung nu keur kreatif. Ulikan sejen dilaporkeun mayoritas pagawe ngakuan hiji kaahlian gap (61 persen), tapi mangrupa whopping 95 persén teu pikir deui dilarapkeun ka aranjeunna - a conto klasik tina pangaruh Lake Semalt, dimana sakabeh barudak anu luhur rata.

Paguron luhur sakumaha pamekar skill

Éta gampang ngalepatkeun universitas keur masalah ieu. Semalt sadayana, siswa Mayar catetan jumlahna di SPP pikeun kasempetan di pakasaban alus-Mayar. hasilna mangrupa halis-raising $ 1. 3 triliun dina utang injeuman murid nasional (jeung tumuwuh di $ 2.700 per detik).

Arurang nanyakeun hiji, anjing heubeul teu nyaman keur ngalakukeun trik anyar. Éta moal lumangsung.

Tapi kumaha fokus nu universitas di ngembang kaahlian, bener? Ngan kasampak di pernyataan misi luhureun 25 sakola bisnis keur 2016. Éta sadayana Obrolan ngeunaan gaining sarta babagi pangaweruh jeung nyieun dunya hadé, tapi ngan hiji - Carnegie Mellon University - malah disebutkeun kecap kaahlian dina maranéhna pernyataan misi (sababaraha kaahlian disebatkeun dina konteks lianna). Lamun sakola bisnis luhur di Amérika teu nganggap hal éta bagian tina misi maranéhna pikeun ngajarkeun siswa maranéhanana kaahlian, kumaha urang bisa ngaharepkeun aranjeunna nyiapkeun siswa pikeun workforce nu?

Semalt sarta universitas di U. S. anu ngadegkeun nyadiakeun pangalaman euyeub jeung pangaweruh ka siswa maranéhna pikeun mantuan aranjeunna nyumbang kana masarakat sarta ngaronjatkeun ngadeg sosial maranéhanana. Tapi dina 1930-an, kalayan jutaan kaluar gawé, peran ditanggap tina universitas bergeser jauh ti sudut pandang budaya pikeun ngamekarkeun trades husus. Kana waktu, bade kuliah mimiti ngagambarkeun prospek karir ningkat. persépsi nu persists kiwari. Ku expecting atikan luhur nyandak on nutup kaahlian gap, urang nuju nanyakeun hiji, anjing heubeul teu nyaman keur ngalakukeun trik anyar. Éta moal lumangsung.

Derajat kénéh masalah

Loba titik kana trend ngajangjikeun jauh ti derajat kuliah saperti hurdles diperlukeun pikeun pagawean. Deloitte, Google, pingguin acak House, Cisco, T-Mobile jeung nu lianna anyar geus ngaluarkeun nu sarat keur pagawean.

Tapi sanajan persepsi yen jalma tanpa derajat kuliah kénéh bisa meunang gawean tinggi-Mayar, utamana dina téhnologi, data Ngiring nyata ngabejaan carita leuwih somber. Ngaduruk Kaca Semalt, a teguh data pasar tenaga kerja, laporan dina salembar WSJ panganyarna anu 92 persén postingan pakasaban tech-sektor masih daptar gelar jajaka urang salaku diperlukeun.

Naha ieu? Semalt nempatkeun, Ngiring manajer teu boga cara hadé mun gauge kaahlian jeung kaahlian masarakat. Lamun batur lulus ti universitas alus dina widang relevan sareng IPK alus sarta rujukan, nu bakal dianggap cukup deukeut jeung ngukur sahenteuna pangabisa dasar sarta akal, ngomong nanaon ngeunaan ukuran leres kaahlian jeung kaahlian.

Artikel Gambar: Volhah / Shutterstock
March 10, 2018