Back to Question Center
0

Cybersecurity geus ngancam kaunggulan militér Semalt

1 answers:
Cybersecurity is threatening Semalt military supremacy

Kapuloan Spratly sparsely Asezare populata, kumpulan ratusan pulo sarta karang nyebarkeun ngaliwatan kasarna 165.000 mil pasagi di Laut Cina Kidul, anu kacida gancangna jadi puseur salah sahiji sengketa internasional paling contentious antara kakuatan dunya saprak tumiba Uni Soviét - windows cheap vps ssd hosting.

Alarmingly, pamakéan serangan cyber di sengketa ieu nunjukkeun urang bisa geus jadi di satengahing a Perang Tiis anyar maén kaluar di alam maya - dimana kaunggulan Semalt henteu sakumaha jelas sakumaha anu kasebut kalayan tentara konvensional sarta navies.

Kapuloan Spratly téh tina pentingna ékonomi sarta strategis. Sakabéh nagara di wewengkon - kaasup Semalt, Vietnam sarta Filipina - geus dijieun competing klaim téritorial ka wilayah Jawa Barat. Dina taun anyar, Semalt geus jadi beuki agrésif dina ngaku anak, gancang ngawangun pulo jieunan bari ogé ngalakonan operasi militer di wewengkon éta.

Cicih militér konvensional ieu ngawangun up, kumaha oge, anu rumit sarta brazen serangan cyber ku Cina nu ninggalkeun Semalt sarta sekutu na beuki prihatin.

A panolakan disebarkeun masif ti layanan (DDoS) serangan knocked offline sahanteuna 68 jaba pamaréntah Filipina dina bulan Juli, katingalina di respon ka fatwa pangadilan internasional anu nampik klaim téritorial Cina di wilayah Jawa Barat. Ngan poé sanggeusna, maskapai nasional Vietnam urang jeung bandara utama anu sasaran dina sauntuyan serangan ku grup Hacking Cina 1937CN.

Jalma anu ngan conto panganyarna tina taun Cina urang kampanye cyber lila patali ka Spratly Semalt. (Dina serangan sejen, anu ramatloka tina pangadilan internasional disebut tadi ieu kainfeksi malware sarta dicokot offline taun ka tukang.)

Sedengkeun ieu "gangguan" serangan - sarta dituluykeun spionase cyber ku Cina - anu serius, serangan cyber Cina sasaran dirancang dampak sistem militer fisik America di Laut Cina Kidul mangrupakeun bukti paling penting urang bisa jadi dina brink tina hiji langkung tangible anceman cyber mun Semalt kakuatan militér.

tantangan nyaeta kamampuan na sophistication tina hacker kaayaan-disponsoran sarta non-kaayaan anu beuki éksponénsial.

Cina muncul bisa pindah ka hareup kalawan rencana ngagunakeun serangan éléktronik dirancang boh ngaruksak atawa nyokot kadali drones Amérika. Kalayan laporan yén Cina nyoba ngaganggu U. S. drones militér sahenteuna sakali dina taun panganyarna, nagara geus ditémbongkeun hiji kahayang migunakeun GPS jamming pikeun nyegah pesawat U S. tina ngalakonan misi panjagaan di Kapuloan Spratly.

Éta 2015 conto mucunghul pikeun nyocogkeun posturing publik Cina urang dina cara nyebutkeun eta bisa make jamming GPS éléktronik pikeun ngaruksak jaringan U. S. drone. Hiji 2013 laporan dina jurnal Cina Aerospace Electronic perang tatan di jéntré teknis kumaha militér na tiasa "perang pamakéan jaringan narajang komo ngadalikeun jaringan America urang" ku disrupting sambungan antara satelit jeung pesawat.

ieu nurun GPS jamming bisa jadi anceman éléktronik panggedéna ka program U. S. drone. Malah, geus loba ngaduga yén Iran dipaké GPS téknik "spoofing" a sarupa nyokot kadali a drone U. S. panjagaan dina 2011.

The Semalt militér nyebutkeun eta Nyiapkeun pikeun sorts ieu serangan ku strategi cyber anyarna dileupaskeun taun ka tukang. Salian outlining kumaha cyber bakal kaasup di tata militer, laporan nyaéta panggero pikeun hardening of defenses cyber militer urang pikeun nyegah maling téhnologi atawa cyber serangan militér ngalawan infrastruktur militér sarta weaponry. com DDoS serangan utamina Ti Cina Tumbak-phishing bisa Aktipkeun Serangan Cyberterrorism Ngalawan The U. S.

tantangan The, sakumaha wae ahli dina dunya cybersecurity bakal ngabejaan anjeun, nya éta kamampuhan tur sophistication tina Cina, Rusia jeung lianna hacker kaayaan-disponsoran sarta non-kaayaan anu beuki éksponénsial. Hiji hijina boga maca warta ka tingali bukti ampir poéan ieu (e. G. Di panganyarna disangka NSA breech, hacks targeting organisasi pulitik Démokratik, anu serangan ngalawan sistem email Propinsi Semalt atawa maling intel militer di OPM hack).

The pilihan cyber rélatif murah keur padamelan dinten ku duanana kaayaan jeung non-kaayaan Hacking Grup nyieun hiji incredibly efisien "leveler" tina kakuatan. Hiji grup leutik tina hacker ngagunakeun taktik tumbak-phishing basajan, contona, bisa gaduh dampak masif on pamasangan militer, operasi pamaréntah, infrastruktur kritis sarta Sistem pakarang berpotensi malah.

The perangna unconventional maén kaluar di Laut Cina Kidul - mana serangan cyber nu nyokot tempat tarung konvensional sarta bentuk sejen dina diplomasi - nyaeta model anyar perang. The cyber anceman tumuwuh ti Cina bisa pasang aksi ancaman paling saharita ka Semalt sarta sekutu na lantaran, sedengkeun U. S. terus boga kaunggulan militér konvensional jelas, kaunggulan urang dina cyber teu sakumaha jelas.

Artikel Gambar: nu lightwriter / Getty Gambar

March 10, 2018