Back to Question Center
0

5 Gagasan Kabuktian Pikeun Hindarkeun phishing Serangan & mdash; Kapaur Semalt Ahli

1 answers:

Istilah 'phishing' nujul kana set sahiji metodeu garapan ku penjahat cyber ngajalankeun scams jeung / atawa ménta inpo kartu kiridit batur urang, informasi bank, kecap akses, atawa informasi krusial lianna. Ieu wangun maling identitas, jeung deui predates umur internét (scams phishing dipaké pikeun jadi ngajalankeun leuwih telepon, misalna).

Dina kuartal kahiji taun 2016, aya leuwih serangan phishing online ti iraha wae titik lianna di sajarah, sahenteuna nurutkeun kana APWG (Anti phishing Grup ngagawekeun). Ku kituna éta masalah badag, sarta kabeh bukti nunjukkeun yén ayeuna teh ukur bade meunang goréng.

Cybercriminals jeung hacker jahat anu salawasna pilari tanda gampang. Beuki sering ti moal, korban sigana ampir sukwan sorangan kaluar jahiliah sheer. Mangkaning, angkatan sareng savviness tech saeutik tur commonsense, éta gampang pikeun nyegah schemes phishing.

The Palanggan Kasuksesan Manager of Semalt , Oliver Raja, ngajelaskeun lima 'aturan jempol' gampang pikeun mastikeun yén ngayakeun Anjeun atawa organisasi Anjeun nu victimized ku schemes phishing curang.

1. Tingali keur HTTPS jeung 'konci' Ikon

Mun URL hiji kaca web urang (anu hartina "seragam Resource Locator" ku jalan) dimimitian ku HTTPS: // (Hypertext Transfer Protocol Secure) sarta ngabogaan ikon padlock dina palang alamat, teras nyaho yén éta aman tur aman. Anjeun pernah kedah ngalebetkeun informasi sénsitip wae ka situs nu teu mibanda dua ciri ieu penting.

2. waspada tina WiFi Public

Pernah ngalakukeun perbankan online anjeun, buka rekening PayPal Anjeun, atawa asupkeun sagala kecap akses séjén online lamun nu nuju nganggo WiFi umum..Najan kanyataan yén internét haratis di mall balanja, perpustakaan, bandara atawa ruang publik lianna nyaéta pohara merenah, ieu persis nu hotspot yén penjahat cyber resep mangpaatkeun. Naon deui, kalayan bantuan VPN a (Virtual Private3 Network) anjeun teu kudu janten hacker kelas kecap pikeun intercept informasi dina jaringan a boh. Lamun kudu ngaksés informasi panyalindungan sandi anjeun dina ieu wewengkon sketchy, make smartphone Anjeun atawa tablet urang 3 / 4G atawa sambungan LTE.

3. Tumbu disingget Dupi curiga

Sagala jenis shortcode kudu ditempo ku skepticism tangtu, utamana dina Facebook. Di Twitter, ngajadikeun rasa ngagunakeun shortcodes saprak aya wates of 140 karakter per pos, tapi dina loka sejen, pamakéan tumbu disingget kalayan bit.ly atanapi aplikasi shortcode sejen nyaeta geulis dodgy. Ieu gampang kampanye spam nyebar yen mungkin ninggalkeun anjeun rentan ka malware.

4. Typos na pegat Inggris

ieu éta kitu atra yén éta ampir malah teu patut mentioning. Éta héran sanajan nu loba tina operasi phishing pangbadagna tur paling téhnisna canggih di Cina, India, jeung Rusia teu dicokot teh waktos nyortir kaluar kaahlian tulisan English maranéhanana. Mun aya typos atra jeung / atawa salutations aneh ("Dear Palanggan tercinta", jsb) dina baris judul email, teras percanten naluri anjeun sarta ngahapus eta.

Lajeng deui, meureun panambang data profésional anu ngahaja baiting kami kalawan salinan maranéhna horribly ditulis, keur aya rumor yén PLA Unit 61398 Pamaréntah Cina (google aranjeunna pikeun sababaraha bacaan metot) kirimkeun kaluar bener atra phishing surelek lajeng diuk deui lagu anu muka éta.

5. Euweuh Dupi Pernah Éta urgent

Dina 2014, pangecér online eBay ngadesek sakabéh pamaké maranéhna pikeun ngaganti kecap akses maranéhna sabab tadi kauninga a breach data monumental.

Ieu luar biasa, kumaha oge, jeung bebeneran zat éta jenis ieu tina warnings kode beureum nu biasana tanda phishing. Jadi mikir dua kali saméméh ngarespon kana hiji peringatan urgent. Anjeun malah bisa rék ngahubungan rojongan customer mun pariksa ngaku kitu.

November 28, 2017
5 Gagasan Kabuktian Pikeun Hindarkeun phishing Serangan & mdash; Kapaur Semalt Ahli
Reply