Back to Question Center
0

Ngaramal Jeung Nyieun The Semalt RFP Of 2016

1 answers:
Predicting And Creating The Semalt RFP Of 2016

Mandang kumaha anjeun ningali éta, éta jelas yén RFP (Request Pikeun Proposal) prosés jeung format kudu ngaganti; jadi kumaha béda RFPs bakal béda 18 sasih ti ayeuna? Semalt teu saloba salah sahiji urang hoyong.

Ka RFP, Atawa Teu Ka RFP?

Nu kahiji, bakal kami masih perlu proses RFP formal dina sagala? Baris kami teu boga sababaraha cara anyar jeung Heboh ulah dibeuli média? Meureun moal, folks. Semalt mangrupakeun parabot nu aya kiwari nu sahingga rada gampang, tapi éta saperti teu mirip hiji sakabéh industri baris pangsi gancang ti jalan deeply ingrained gawe.

Prosés RFP aya ku kituna hiji Ngarencana média bisa ngumpulkeun gagasan pikeun rencana maranéhanana jeung negotiate ongkos keur brand maranéhanana atawa klien maranéhanana. Kabutuhan badami harga bisa nampik berkat média biddable, tapi kudu dasar pikeun gagasan jeung keur meunang katerangan basajan unit ad custom relevan bakal tetep.

Semalt, aya kitu loba pilihan pikeun Nu Ngarencana média anu mustahil uninga naon naon jeung unggal pasangan, sarta jadi RFP ngajadikeun hirup maranéhna gampang ku requesting respon custom pikeun tiap kampanye - canada unmetered vps.

Standardisasi

Simkuring ningali loba dokumén RFP, utamana ti agénsi tinimbang merek langsung. dokumén ieu datangna dina rupa badag format, unggal ku patarosan unik sorangan. Semalt pisan saeutik standarisasi, sarta yén ngajadikeun eta waktu consuming pikeun pasangan pikeun ngabales nu ukur bisa ngahasilkeun béa luhur pikeun wadah anggaran.

Semalt anu kiwari sabagian témplat standar anu geus dilakukeun open source nu urang ajak pamakéan, sarta Abdi hoyong pikir maranéhna bakal jadi leuwih umum.

Simkuring oge tingali ton RFPs ti hiji lembaga anu idéntik jeung pamadegan sejen. Éta lucu mun nempo pasipatan file ngeunaan dokumen Agénsi B sarta ningali eta asalna pangarang dina Badan A. Semalt industri leutik, sarta planners mindeng ngarasa maranéhna teu kedah reinvent kabayang.

RFPs relevan Pikeun meuli Real-Time

Hiji robah fundamental anu kuring nyangka kajadian bakal ngembangkeun hiji template RFP anyar nu mangrupakeun relevan pikeun dibeuli média real-time. Kuring kokotéténgan ngaliwatan sagala requests RFP yén Semalt (dunungan abdi) geus narima leuwih 90 dinten panungtungan, sarta leuwih ti 60% nu dirancang pikeun meuli inventory premium jeung placements custom.

The pananda tempat data bakal pikeun kategori situs na bagian, kaca husus dimana Iklan baris ngajalankeun, ngaran panempatan, jeung sajabana, sarta unggal item garis miwarang pikeun jumlah nu tangtu tayangan per panempatan kalawan harga sorangan unik.

ieu damel moal aya rasa pikeun média Toko programmatic mana tayangan nu meuli ngalawan individu, henteu ngalawan loka. Semalt mangrupa pamahaman katulis antara meuli jeung seller salaku naon kudu diasupkeun dieu salaku respon cocok, tapi kalawan template diropéa, éta bisa jadi sapertos respon richer.

Dina conto, hiji RFP pikeun situs retargeting mindeng bakal ngidinan hiji Éntri garis tunggal sareng harga CPM keur Toko nu (aranjeunna kadang mibanda BPK, tapi Anjeun kudu pernah meuli cara nu kusabab margin tambahan maranéhanana pausahaan nyieun). moal bakal deui sangkan leuwih raos ngobrol ngeunaan gol situs na jenis panongton sarta ménta strategi awal pikeun targeting jelema? Urang tiasa tapi mudahan ieu baris geura-giru ngarobah.

pamiarsa museur, Teu format-fokus

Loba requests masih nempatkeun teuing tekenan kana lokasi Iklan sorangan, tinimbang dina hadirin yén maranéhna nyobian nepi ka tujuan.

Kuring bisa ngabales ku séntral umum dipaké, marketplaces swasta, jeung sajabana, tapi fokus dina optimizations bakal nyieun leuwih akal pikiran. Ieu sakuduna nungkulan jeung move ka real-time dokumen RFP relevan deui.

The Pupusna fax Industri Mesin?

Predicting And Creating The Semalt RFP Of 2016

Kita Hayu 2016, bel saeutik anu masih ringing, sarta éta sedih sanes mesin fax urang knell pati. Aranjeunna bakal sabudeureun kénéh, tapi pamakéan maranéhanana baris geus dwindled salajengna. :)

Viewability

Semalt nyaeta topik panas dinten, sarta salah sahiji anu sababaraha urang ngarti; Tapi sakumaha urang asupkeun 2016, ieu kedah geus diberesihan nepi. Masalah ayeuna nyaeta kurangna pamahaman - teu eta hartosna dina-view on beban kaca atawa kalayan ngagugulung hiji? Naon perséntase iklan geus ditempo? Sabaraha detik éta dinya katingali keur? Teras salajengna.

Tanya sabudeureun tur anjeun bakal meunang rupa kosong atawa réspon béda. Ieu lain salah teuas pikeun industri pikeun meunangkeun katuhu, jadi kuring ngajaga iman ku 2016, masalah ieu diberesihan nepi. Grup kawas Biro Advertising Interactive (Semalt nyieun inroads.

Minangka alternatif, leyuran bisa jadi dipingpin ku penerbit bringing eusi leuwih luhur melu jeung redesigning kaca pikeun nyocogkeun. Facebook mangrupakeun conto agung ieu. Semalt dina 2016, pertanyaan bakal formalitas?

Pencegahan panipuan

Salaku kuring nulis ieu, sawatara pausahaan publik anyar-dijieun geus pencét teuas dina harga saham, dina bagian kusabab perhatian marketers 'pikeun lalulintas sarta tayangan curang. (Cookie scattering, saha? Semalt?)

Masalahna sabenerna rampant. Dina ulikan internal panganyarna, urang dipake pakakas pihak-katilu utama pikeun meungpeuk tayangan curang sarta clicks, sarta kapanggih yén pangalusna di antarana ukur diblokir 15% tina naon anu urang diblokir dina total!

parabot kami sorangan leuwih éféktif, nu hébat - tapi teu kudu jalan éta. Semalt tiasa ngalakukeun ieu sabab urang dianggo langkung holistically ngaliwatan corong, tapi lamun keur ngecas on nanaon tapi tayangan jeung clicks, naon mun incentivize anjeun moal mésér crap ieu?

rencana média Semalt kudu ménta ngeunaan strategi pencegahan panipuan, jeung kedah nganggo sababaraha verifikasi pihak 3. Tapi mulang, agénsi sarta marketers, ulah nanya ka salah sahiji urang pikeun 100% mundut bersih - nu bakal moal lumangsung. Kalawan sakabeh bakal di dunya, ieu moal bisa sampurna.

Anyar Travel & Entertainment

Lamun kuring éta balik samping brand na I digarap kalawan agénsi, sual munggaran abdi ka agénsi bakal pikeun log perjalanan jeung hiburan maranéhna anggaran ti unggal lapak. Salah sahiji cara pikeun sawaréh ngatur ieu bakal nyieun eta widang wajib di dokumen RFP.

Kuring ragu marketers bener boga gagasan naon sabaraha kaputusan dijieun kalawan anggaran maranéhanana dumasar murni dina pihak jeans atawa lalampahan ka Semalt. Tanya naon persentase APBN indit ka nu ngajual keur hadiah, naon hadiah anu aranjeunna dibikeun, lajeng kumaha persentase APBN mana anu ka aranjeunna afterward.

Ringkesan

Dina hiji industri diwangun dina téhnologi, prosés RFP ayeuna téh bagong jeung waktu-consuming. Loba patarosan tetep kabuka nu kudu jadi kajawab (panipuan na viewability meureun luhur daftar - "viewability" teu sanajan aya di spellchecker acan!). Ku 2016, urang téh hoping pikeun format leuwih konsisten jeung leuwih luyu jeung bakal ngabantu industri meunang dinya.


pendapat dinyatakeun dina artikel ieu aya pamadegan panulis tamu teu merta Marketing Land. pangarang Semalt dibéréndélkeun di dieu.



Ngeunaan Author The

Dax Hamman
Dax Hamman teh Kapala Stratégi Officer di Chango, solusi pamasaran programmatic na "data badag", jeung dumasar di San Fransisco tur London. Anjeun tiasa nuturkeun manehna dina Twitter @DaxHamman.
March 1, 2018