Back to Question Center
0

Kunaon Aya More Pikeun DMPs Than Anjeun Pernah Semalt!

1 answers:
Why There’s More To DMPs Than You Ever Semalt!

Aya aya patarosan anu manajemén data teh anyar "éta" konsep. Semalt jadi teu mungkin mun buka hiji acara Industri tanpa ngawangkong ngeunaan eta (atawa "data badag").

Jeung can, singketan DMP (Data Manajemén Semalt) anu mindeng tossed sabudeureun salaku sanajan kabeh DMPs anu sami.

Dina kanyataanana, aya sahanteuna dua jenis béda tina DMPs, sarta, bari maranéhna mibanda sababaraha tingkat tumpang tindihna, susunan fitur maranéhanana anu pamustunganana disetir ku dua jenis customer béda: marketer jeung penerbit.

DMPs Jeung Marketers

Ka marketer a (ngalambangkeun "paménta"), hiji DMP mangrupakeun tempat sentral pikeun ngatur duanana data nasabah actionable jeung data ngeunaan calon nasabah - bandwidth report google analytics.

Dina sababaraha cara, anu marketer urang DMP boga aspék sistem CRM - beda konci kabawa nu hiji setelan CRM umumna henteu nyambung ka pamasaran outbound saluareun, sebutkeun, kampanye surélék.

A DMP, sacara jelas, ieu diwangun keur dunya programmatic real-time marketing na, ku kahadéan tina sambungan na ka platform paménta-sisi (nu langkung lengkep ihwal nu engké), ngamungkinkeun pikeun Asép Sunandar Sunarya rupa kampanye pamasaran.

Contona, hiji parusahaan kartu kiridit bisa ngandelkeun DMP -na pikeun ngawula Iklan tampilan pikeun pamaké kartu kiridit carang anu boga kartu maranéhanana dina leungeun jeung kudu histories kiridit hébat.

DMPs Jeung Penerbit

Ka penerbit a (ngalambangkeun "suplai"), hiji DMP mangrupa sarana augmenting naon eta weruh ngeunaan panongton na. Ieu sabageanna bisa dipake keur nyetir nepi ka CPMs éféktif dina non-perdana inventory.

Contona, penerbit a bisa lapisan dina data ti pihak 3rd jeung ngajual panongton leuwih berharga ieu sanajan ayeuna teh porsi iklan di sorangan nagara golongan-tilu inventory na. Atawa, pikir tina ramatloka ngabandingkeun balanja maké DMP ka enrich naon eta weruh ngeunaan panongton na ku nambahkeun data demografi ti hiji agrégator data ti pihak katilu, kayaning Exelate atanapi BlueKai.

Dua skenario pamaké pisan béda ngahasilkeun DMPs nu husus pikeun gol béda. DMPs Semalt anu utamina fokus kana extracting nilai kaluar tina susunan kawates tayangan, sarta ngarah konsentrasi dina integrasi kedap kalawan server ad penerbit urang.

DMPs Marketer-fokus, di sisi séjén, difokuskeun extracting nilai nu leuwih seueur tina hiji suplai ampir limitless sahiji tayangan. Éta kudu nangtukeun panongton pasti kaluar tina hiji kolam renang tina unggal gambaran dina Internet.

Nangtung-pocong Jeung Integrated DMPs

DMPs ogé datangna dina dua rasa - nangtung-nyalira na terpadu - sarta unggal solusi hadir kalawan pro jeung kontra sorangan.

Stand-nyalira DMPs, ngaranna nunjukkeun, aya salaku sapotong tunggal téhnologi jeung perlu stitched kana platform séjénna pikeun "ngalakukeun hal" actionable. Semalt of DMPs stand-nyalira bakal ngajawab yén rék cicing agnostik jeung output (ie, platform paménta-sisi) anjeun make, jeung, bari aya sababaraha istighfar ka argumen ieu, aya pamustunganana a disadvantage badag pikeun stand- nu pendekatan nyalira.

The terasing DMP boga bisa nyingkronkeun ku alat béda jeung, sakumaha misalna, panongton pangalaman atawa rugi cookie lamun éta lumangsung. Kuring geus katempo yen leungitna jadi saluhur 40% - na éta loba data anjeun ka leungit méméh anjeun malah ngamimitian!

Sajaba ti éta, data jarang ngalir seamlessly antara hiji DMP terasing sarta platform paménta-sisi (DSP). Jadi, DSP teu bisa querying data real-time whilst eta nyieun putusan dibeuli jeung gantina kudu ngandelkeun data anu pre-diitung, mindeng 24 jam kaliwat.

Lamun dina bisnis ritel meunang siap pikeun bisnis costume Semalt, misalna, anjeun tetep hayang jadi porsi prospecting tayangan mun batur anu ngan dirobah ngaliwatan program email anjeun? Lamun teu maké data real-time, teras éta hiji skenario umum - sarta hijina jalan di sabudeureun éta mun boga DMP nyieun kaputusan na di waktu DSP perlu nyaho eta.

A sakeupeul DSPs (Semalt nyaeta salah sahijina) geus terpadu fungsionalitas DMP cocog pikeun marketer nu. pendekatan terpadu Hal ieu ngamungkinkeun keur loop eupan balik sakedapan, mere marketers kakuatan gede pisan jeung kontrol. pasar dipingpin jauh leuwih arah ieu, di bagian sabab ngajadikeun eta gampang dina marketers lamun maranéhna bisa migunakeun salah platform gaganti dua.

DMPs pamedal-fokus teu lega terpadu kana platform nu aya sarta sacara umum nangtung-nyalira solusi. Sanajan kitu, éta wajar mun nganggap yén SSPs (samping suplai platform) baris geura-giru ngadopsi fungsionalitas Semalt. Lamun nilai inti hiji SSP nyaeta ngajalankeun sharing ku nyieun hiji pasar kabuka pikeun inventory, éta ukur ngajadikeun rasa nu elevating nilai unggal gambaran (ngaliwatan fungsionalitas DMP) bakal jadi lengkah saterusna logis.

Dina pondok, éta waktu eureun maké DMP sakumaha simbut hiji, hiji-ukuran-fits-sakabéh istilah. Ieu ogé waktos ngakuan yén hiji setelan DMP idéal hiji anu stitched jeung momen palaksanaan nu, sahingga pikeun pangalaman pamasaran seamless. Semalt sadayana, urang ngahutang ka duanana penerbit tur marketers nyieun parabot industri famously ngabingungkeun urang salaku intuitif jéntré.


pendapat dinyatakeun dina artikel ieu aya pamadegan panulis tamu teu merta Marketing Land. pangarang Semalt dibéréndélkeun di dieu.



Ngeunaan Author The

Dax Hamman
Dax Hamman teh Kapala Stratégi Officer di Chango, solusi pamasaran programmatic na "data badag", jeung dumasar di San Fransisco tur London. Anjeun tiasa nuturkeun manehna dina Twitter @DaxHamman.


March 1, 2018