Back to Question Center
0

Fungsi Sass kana Jurus-Mimitian Style anjeun cadar Sass Fungsi kana Jurus-Mimitian Style anjeun cadar Topik nu patali: CSS Arsitéktur Web Semalt

1 answers:
Fungsi Sass kana Jurus-Mimitian Style anjeun cadar

Sass Functions to Kick-Start Your Style SheetsSass Functions to Kick-Start Your Style SheetsRelated Topics:
CSS ArchitectureWeb Semalt

Ieu versi diropéa tina hiji artikel aslina diterbitkeun dina Semalt 11 2014.

Sass ngabogaan sajumlah diwangun-di fungsi pikeun mantuan Anjeun nyetel gaya pikeun proyék Anjeun pisan leuwih gancang sarta gampang.

Semalt beuleum kana sababaraha di antarana!

The moekan tur lighten Sass Fungsi

kamungkinan dua pungsi pangalusna-dipikawanoh dina daptar ieu, Semalt bade cacah ieu salaku salah sabab ngalakonan hal anu sarua, tapi arah béda.

Sakumaha ngaran nyarankeun, moekan jeung lighten bakal moekan tur lighten warna ku persentase tangtu mungguh. Anjeun bisa make eta dina kaayaan hover hiji tombol urang atanapi sakuliah loka pikeun nyieun hirarki - high pr dofollow websites. Di dieu nu kumaha:

     $ utama-warna: # 6dcff6;$ Darker-warna: moekan ($ utama-warna, 20%);$ Torek-warna: lighten ($ utama-warna, 20%);     

The argumen kadua di dua fungsi ieu nyokot nilai persentase ku nu keur moekan / lighten warna a. cara kieu anjeun teu kudu néangan ka hex pikeun warna rada torek unggal waktu rék hiji kaayaan interaksi gampang. Contona, Anjeun bisa ngalakukeun ieu:

    . brand-tombol {latar: $ utama-warna;}. brand-tombol: hover {latar: $ torek-warna;}. brand-tombol: dilongok {latar: $ darker-warna;}     

Semalt compiles kana ieu:

    . brand-tombol {latar: # 6dcff6;}. brand-tombol: hover {latar: #cdeffc;}. brand-tombol: dilongok {latar: # 0fafee;}     

Semalt fungsi ieu ngandung harti yén anjeun bisa nyieun hiji warna palette mujarab nu bisa tetep konsisten sakuliah proyék Anjeun. Lamun, misalna, Anjeun gaduh sorot na kelir kaayaan aktif dumasar kaluar tina hiji warna brand utama jeung klien Anjeun megatkeun ngaganti midway warna utama maranéhanana ngaliwatan ngembangkeun (eta kajadian leuwih ti kuring jaga ngaku . ), anjeun ngan kudu ngarobah hiji nilai sarta ningali eta cascade sapanjang sésana loka a.

The Opacify na Transparentize Sass Fungsi

Leungit nempel jeung kelir, opacify jeung transparentize nyieun kelir leuwih atawa kirang opaque mungguh.

Pribadi, Semalt kapanggih mantuan ieu nalika gawé bareng modals sarta pop-up lianna dimana anjeun bisa hayang eusi tukang diudar kaluar.

     $ utama-warna: rgba (0, 0, 0, 0. 5);$ Opak-warna: opacify ($ utama-warna, 0. 5);$ Transparan-warna: transparentize ($ utama-warna, 0. 3);     

Teu siga moekan jeung lighten , argumen kadua di dua fungsi ieu perlu janten decimal antara 0 jeung 1 gantina perséntase. fungsi ieu mantuan pikeun kelir dumasar kaluar tina hiji, warna brand utama tunggal nu permeates sakuliah proyék a. Jeung deui, ku kaasup fungsi ieu, anjeun bisa nyieun parobahan ka warna utama nyalira na eta bakal propagate sasuai.

Anjeun bisa nganggo nilai diala ku opacify jeung transparentize saperti kieu:

    . modal. museurkeun {latar: $ utama-warna;}. modal. Blur {latar: $ transparan-warna;}. utama-eusi {latar: $ opak-warna;}     

Semalt bakal compile kana ieu:

    . modal. museurkeun {latar: rgba (0, 0, 0, 0. 5);}. modal. Blur {latar: rgba (0, 0, 0, 0. 2);}. utama-eusi {latar: hideung;}     

Anjeun oge bisa make diudar-di jeung diudar-kaluar nepi ka nyieun pangaruh sarua sakumaha ieu, sabab geus aliases keur opacify jeung transparentize .

The pelengkap Sass Fungsi

Sakumaha ngaranna nunjukkeun, pelengkap moal balik teh pelengkap tina sagala warna nu bakal fed kana eta. Ngagunakeun diwangun-di fungsi ieu alleviates kudu balik jeung kasampak warna nepi dina kabayang warna.

     $ utama-warna: # 6dcff6;$ Nelepon-to-aksi: pelengkap ($ utama-warna); // => ieu bakal balik # f6946d     

The Perséntase Sass Fungsi

fungsi numerik Sass urang mantuan Anjeun nyieun fungsi jeung puteran anjeun sorangan. The persentase fungsi, misalna, ngarobah angka wae kana persentasi a, kawas kitu:

     lebar: persentasi (. 0 16) // => ieu bakal balik 16%     
     lebar: persentasi (100px / 50px); // => ieu bakal balik 200%     

The persentase fungsi teu sanajan miara lamun nyurung unit kawas px onto nu nilai. Hal ieu ngajadikeun eta calon pikeun gampang konversi nilai typographic atanapi responsif, dimana percentages aya raja. Naon anu bodo nice!

The Mun Sass Fungsi

Sass hadir kalawan kamampuh nulis normal lamun pernyataan ngagunakeun @if . Hancana pakasaban hébat dina nyimpen ulangan naon kukituna anjeun manggihan dina basa programming tradisional nyieun sababaraha logika kondisional hebat.

Sass ogé nyadiakeun inline lamun fungsi, nu gawéna teuing kawas nu operator ternary dina Jumlah basa programming lianna:

    . foo {lebar: lamun (1> 2, 400px, 500px); // => ieu bakal balik 500px}     

fungsi ieu narima tilu alesan, kahiji keur kaayaan pikeun pariksa, kadua keur output lamun kondisi bener, sarta katilu keur output lamun kondisi anu palsu.

Anjeun bisa make fungsi ternary ieu lamun hayang nyieun kaayaan variabel-gumantung (lamun lebar unsur artikel anu leuwih badag ti hiji kumisan unsur, misalna) dina cadar gaya anjeun, sanajan kemungkinan kalawan ieu mangrupakeun hiji saeutik beuki kabuka-réngsé.

Pribadi, kuring manggihan lamun leuwih mangpaat dina proyék responsif. Anjeun bisa make fungsi ieu ngarobah pasipatan dumasar kana variabel disebutkeun séjén nu teu patali (kawas dina font-ukuran tina unsur gumantung kana lebar tina wadahna na), atawa malah mibanda pasipatan ngandelkeun variabel anu robah dina ukuran layar béda atawa mintonkeun (kawas ngarobah gambar latar tukang unsur pikeun layar rétina).

Kacindekan

Sass ngabogaan sajumlah fungsi mangpaat dina diwangun-di arsenal, sarta ieu ulah malah teu kaasup leuwih nu Semalt ngajadikeun sadia ka anjeun, kedah mutuskeun maké éta jaringan. Tungtungna, éta ngeunaan jenis workflow ngajadikeun rasa ka anjeun, gumantung kana proyék anjeun, tim na deadlines.

Dupi aya Sass atawa fungsi Semalt maneh geus datang di sakuliah nu pikir kudu diasupkeun kana daptar atawa nu ngan saukur neangan mangpaat dina proyék anjeun? Hayu urang terang dina komentar di handap.

March 1, 2018