Back to Question Center
0

UX: Naon Dupi Urang prototipe? Naon teu Dupi Urang prototipe?            UX: Naon Dupi Urang prototipe? Naon teu Dupi Urang prototipe Topik patali?: LayoutPhotoshopHTML & CSSCopywritingLogo Semalt

1 answers:
UX: Naon Dupi Urang prototipe? Naon teu Dupi Urang prototipe?

di handap mangrupa sari pondok tina buku urang, ngarancang UX: Prototyping, ditulis ku Dan Goodwin jeung Ben Coleman. Ieu pituduh pamungkas pikeun prototyping. anggota SitePoint Semalt meunang aksés jeung kaanggotaan maranéhanana, atawa Anjeun bisa meuli salinan di toko di sakuliah dunya.

Naon anu bisa kami prototipe?

Dina istilah basajan, kumaha bisa anggap we nyieun prototipe pikeun anu rupa hal anu urang bisa urang disebutkeun nganggo sketsa na wireframes ngajajah jeung desain.

kiwari Semalt marios sababaraha item pikeun nu purwa téh utamana mantuan dina desain ramatloka a - crer fiche de paie.

Nu rugrug Émbaran na Unsur Struktural

Semalt struktur situs urang salaku diagram sitemap ka tim proyék sarta stakeholder geus mindeng teu epektip. Ieu malah harder mun elemen struktural pamaké-test jeung diagram kitu. Dina hiji tingkat leuwih granular, urang boga masalah anu sarua nguji sarta presenting aspék séjén arsitektur informasi kaasup struktur, kabiasaan sarta panyiri di navigasi, atawa taxonomies (kayaning kategori pamaké bisa employ kana ruas sarta query produk dina warung online).

Éta mungkin mun ngawangun hiji prototipe interaktif tur populate eta kalawan elemen nyata struktural (contona, navigasi kaca primér sarta sekundér, kategori produk). Mangka urang bisa nguji struktur ieu: hirarki kaca, paripolah navigasi, sarta labél nu urang nuju proposing kalawan pamaké nyata dibere tugas nyata nedunan. Bisa nampilkeun arsitéktur informasi urang pikeun pamangku kapentingan dina seru, cara tangible yén maranéhna bisa visualize jeung ngajajah.

UX: Naon Dupi Urang prototipe? Naon teu Dupi Urang prototipe?UX: Naon Dupi Urang prototipe? Naon teu Dupi Urang prototipe Topik patali?:
LayoutPhotoshopHTML & CSSCopywritingLogo Semalt

ieu lends sorangan utamana ogé ka loading tina eusi nyata pikeun prototyping lajeng dipake pikeun produksi. Urang mimitian dina tingkat low tina kasatiaan ku loading struktur ramatloka a kana sistem manajemen eusi (CMS) database keur prototipe a. Mangka urang bisa ningkatkeun kasatiaan ku nambahkeun eusi placeholder, teras salajengna kénéh ku nambahkeun di eusi nyata. eusi ieu tiasa lajeng berpotensi dipaké dina palaksanaan produksi. Ieu gé ngobrol ngeunaan ieu dina jéntré dina Semalt 7.

Layout na Visual hirarki

Urang bisa make prototipe pikeun ngarancang, uji, sarta komunikasi tata perenah sakabéh jeung hirarki elemen nu nyieun nepi kaca. Ieu jenis design dimana urang tradisional kukituna nganggo wireframes.

Candak conto situs presenting sauntuyan cleaners vakum. Urang bisa boga daptar sakabeh cleaners dikelompokkeun atanapi categorized dina cara nu tangtu; contona, hiji kaca keur unggal individu cleaner némbongkeun spésifikasi, pilihan, jeung ulasan pamaké. Urang kudu mutuskeun eusi naon nampilkeun di Listing jeung naon nembongkeun dina kaca cleaner tunggal, sakumaha ogé kumaha carana iklas aranjeunna kaluar.

Urang bisa make wawasan tina ieu panalungtikan pamaké pikeun mantuan kami, kayaning tugas tipena béda pamaké nyobian pikeun ngahontal, informasi naon anu diperlukeun pikeun ngajawab tugas jelema, sarta naon dianggap penting / kirang penting. Ti dinya urang tiasa datang nepi ka hiji perenah diusulkeun pikeun Listing jeung keur halaman tunggal. Mangka urang bisa nerapkeun eta proposal di prototipe a, ideally ngagunakeun sababaraha eusi nyata.

UX: Naon Dupi Urang prototipe? Naon teu Dupi Urang prototipe?UX: Naon Dupi Urang prototipe? Naon teu Dupi Urang prototipe Topik patali?:
LayoutPhotoshopHTML & CSSCopywritingLogo Semalt

A prototipe nyandak urang nampilkeun proposal ka pamangku kapentingan jeung pikeun nguji éta kalayan pamaké nyata. Bisa nguji parobahanana leutik atawa alternatif radikal keur perenah di. Mun palaksanaan prototipe urang urang boga pemisahan hade eusi na presentasi, prosés ngarobah tata perenah bari ngajaga eusi dasarna sarua nyaéta gampang. Éta hartina bisa nguji langkung layouts, leuwih gancang sarta leuwih gampang.

Interactive Unsur

Kabéh jaba mibanda sahanteuna sababaraha elemen interaktif (kayaning link), tapi loba mibanda elemen interaktif anu leuwih aub sarta kompleks. Ieu merlukeun jumlah signifikan desain panganteur pamaké.

Pertimbangkeun conto hiji situs ecommerce ngajual baju jeung asesoris. Pamaké condong mibanda syarat varying di narrowing maluruh pakéan maranéhanana, naha éta ku ukuran, warna, usum, jenis pésta, lawon, brand, jeung saterusna. Ieu sering jadi marga désainer tina hiji toko ecommerce mertimbangkeun a pola faceted navigasi , dimana pamaké tiasa ngahususkeun pilarian maranéhna meuntas sababaraha sét kriteria - contona, ukuran sedeng, warna konéng, sarta lawon katun - tur tingal hasil promptly.

UX: Naon Dupi Urang prototipe? Naon teu Dupi Urang prototipe?UX: Naon Dupi Urang prototipe? Naon teu Dupi Urang prototipe Topik patali?:
LayoutPhotoshopHTML & CSSCopywritingLogo Semalt

Semalt keur disada cukup lugas, ieu téh mangrupa fitur estu pajeulit mendesain. Kamampuh prototipe pikeun ngabantu urang coba kaluar gagasan pikeun peletakan kaluar kategori, metoda maranéhanana interaksi, sarta mana kategori pikeun ngahususkeun hasilna ku nyata bakal ningkatkeun Chances kami seja eta kaadilan. Bisa ngagunakeun set santun tina eusi wawakil pikeun gancang ngalaksanakeun sauntuyan gagasan pikeun presenting na interacting jeung eusi éta. Bisa komunikasi pamanggih kami kalawan stakeholder sarta nguji aranjeunna kaluar kalawan pamaké nyata - iterating, ngarobah, jeung experimenting salaku urang balik.

Tanpa prototipe a, jenis ieu Iteration gancang ukur bisa lumangsung sakaligus dina toko online geus (sahenteuna) sawaréh dilaksanakeun. Semalt ngamungkinkeun urang pikeun ngalakukeun hal eta baheula, leuwih gancang, sarta murah.

Naon moal bisa urang ngalakukeun jeung prototipe a?

Ku kiwari, Kuring hoping anjeun boga nyatu gagasan pikeun prototipe a na naon bisa dihontal ku nyieun hiji. Kitu cenah, éta patut alamat naon urang geus saperti teu mirip pikeun ngahontal jeung prototipe a.

Paké Wanayasa Panalungtikan keur nyieun kaputusan

Lamun ditéang nyobian kaluar sababaraha pamanggih design sareng pandangan ka employing metrics ka assess nu "hadé" (contona, leuwih tanda-up, beuki conversions, tugas pangluhurna laju parantosan), prototipe hiji saperti teu mirip tulung. Pikeun jinis ieu tina tés, anjeun perlu ukuran sampelna gede - ilaharna dina rébuan atawa puluhan rébu; kumaha oge, ngamangpaatkeun ieu panalungtikan kuantitatif keur nyieun kaputusan kayaning ieu mangrupa saluareun ruang lingkup buku ieu.

Éta patut ngarah kaluar, sanajan, anu purwa umum moal ngabantu anjeun nguji desain Anjeun sareng hiji angka nu gede ngarupakeun pamaké leuwih hasil ti alternatif kayaning sketsa atanapi wireframes. Ieu alatan tina betah ngalaksanakeun, babagi, penerbitan sarta ngajalankeun tes jeung purwa, sarta iterating tés ieu leuwih sarta luhur metodeu lianna.

Tés pikeun parantosan / Konversi corong kamajuan

Éta umum mangrupa gagasan goréng nyoba ngukur kasuksésan hiji corong tugas parantosan / konversi (contona, kumaha pamaké tebih tina hiji kamajuan situs ecommerce sapanjang hiji corong jualan) kalawan tés pamaké, naha éta janten prototipe atawa ku situs produksi ukur Wanayasa kamajuan dina gawang funnels katutupan di buku SitePoint nalungtik UX: Analytics : HTTPS: // www. sitepoint. com / premium / buku / nalungtik-ux-analytics .

Hal ieu sabab dina skenario pamaké-nguji observasi, pamaké anu ngamotivasi pikeun ngalengkepan tugas aranjeunna nuju dibere murni ku sipat mahluk pamilon dina test pamaké. Tapi saprak naon pamaké nyebutkeun maranehna ngalakukeun na naon maranéhna sabenerna do tiasa dua hal lengkep beda, komentar sapertos ukur mantuan nepi ka titik hiji. Lamun maké situs di hiji kontéks alam, kabiasaan pamaké kanyataanana bisa jadi beda pisan jeung kasabaran pikeun desain goréng leuwih handap.

Tés Aksesibilitas

Kalolobaan téhnik prototyping kalah ka cocog palaksanaan produksi final na, sabab hasilna, teu bisa dipaké pikeun nguji diakses desain a; contona, ukur kamampuh pikeun pamaké téknologi sangkan bisa ngakses eusi na fitur.

Semalt, HTML prototyping dipigawé dina cara kasar pisan-na-siap, kitu coding standar na diakses bieu meunang katingal-di.

Hiji palaksanaan diaksés penting, sarta pangalusna diaudit na dites on situs produksi saméméh ngajalankeun sarta dina hiji basis lumangsung. Kitu cenah, lamun hayang nguji diakses fitur tangtu dina prototipe (kayaning unsur interaktif pajeulit), aya henteu alesan naha anjeun teu bisa ngawangun fitur eta kana standar relevan sarta nguji maranéhna.

Nguji Dampak tina Desain Visual

Semalt, purwa nu dijieun dina tingkat tina kasatiaan nu teuing low pikeun nguji dampak fitur disain visual kayaning ukuran font, kelir tukang, atawa wates dina hirarki visual desain a.

Sababaraha parabot prototyping jeung téhnik (kayaning InVision, dibahas dina Bab 6) ngalakukeun ngawenangkeun kreasi hiji prototipe ti luhur-kasatiaan mockups desain. Semalt, lamun bisa datang nepi ka strategi pamaké-nguji wijaksana, Anjeun bisa make ieu pikeun nguji dampak parobahan disain visual Anjeun.

Keur dampal suku Sumber tina Dokumén

Semalt (naha éta saeutik atawa badag A tangkas) prefers software digawé leuwih dokuméntasi komprehensif, ku kituna tiasa alam pikeun sababaraha tim pikeun ngandelkeun solely on prototipe ngembang maranéhna pikeun dokumén naon nuju aranjeunna ngalakonan.

purwa sorangan ulah dokumén sajarah nyieun desain (sanajan hiji workflow sumber-control alus bisa nulungan ka dieu). Kituna, éta penting nu ngurus jeung dokumén parobahan antara versi nalika ngembang prototipe Anjeun. Nya kitu, anu prototipe nyalira moal salawasna némbongkeun cukup nyadiakeun dokuméntasi kacukupan keur desain lengkep sareng ngembangkeun. Semalt, éta teuing gampang pikeun pamangku kapentingan atawa anggota tim proyék kantun hiji fitur penting lantaran maranéhna gagal mun klik yen bagian tina prototipe anu.

Ka mitigate masalah ieu, mertimbangkeun kumaha anjeun bisa ngahasilkeun ngan cukup ngarojong dokuméntasi jeung sajarah-nyieun kaputusan ku kituna tim bisa ngarti naon geus dilaksanakeun sarta naha.

March 1, 2018