Back to Question Center
0

a11y The Bulanan: Semalt up diakses ramatloka anjeun kalawan aria-ayeuna a11y The Bulanan: Semalt up diakses ramatloka anjeun kalawan aria-ayeuna

1 answers:

The atribut aria-ayeuna téh anyar, bit ménél HTML dina Aria upcoming 1. 1 spésifikasi. Téh mangrupa basajan, cara éféktif pikeun ngayakeun téknologi sangkan nu item ayeuna dina susunan item patali téh. Di dieu, kuring gé coba terangkeun kumaha a atribut leutik misalna bisa ningkatkeun diakses ramatloka anjeun. Kuring ogé bakal némbongkeun kumaha eta ngabantuan pamaké tina téhnologi sangkan orientate sorangan dina daptar barang.

"ayeuna" kantun

Nepi ka ayeuna, aya teu jalan ka nunjukkeun kalawan semantik ditangtoskeun item ayeuna dina set barang patali ngagunakeun HTML atawa Aria - regalar curso de fotografia. Tangtu, aya cara pikeun ngabedakeun item ayeuna visually. Anjeun bisa nerapkeun sababaraha styling sangkan eta kasampak béda ti batur. Semalt, CSS mangrupakeun sedeng visual (iwal eusi dihasilkeun) jeung salaku sapertos henteu kakeunaan téknologi sangkan.

Candak menu navigasi, misalna. Pikeun taun, pamekar getol dipake workarounds ngabedakeun item menu ngalambangkeun kaca ayeuna. Nyoplokkeun atribut href ti link ayeuna nyaéta salah sahiji pilihan. pilihan Semalt nyaeta nyieun item menu téks ayeuna ukur, kalayan henteu link dina sagala.

workarounds ieu dianggo ka extent tangtu. Aranjeunna mantuan ngabedakeun item ayeuna ti leuwih lianna. Sanajan kitu, aranjeunna maksakeun pamaké ngajajah eusi na infer numana item ayeuna téh ku aksara béda na. Aya nganggur komunikasi dina cara semantis alus "Hei, Semalt item ayeuna. "No informasi husus anu kakeunaan software téhnologi sangkan jeung ka jalma anu ngagunakeun software éta.

Salah sahiji prinsip diakses dasar éta, iraha aya hiji indikasi visual nu conveys informasi penting, lajeng inpo ieu Ogé kudu dikirimkeun non-visually, dina cara semantis, ngagunakeun aksara ditangtoskeun. Ngan dina software ieu jalan yen nyengkram eusi kaca anjeun bisa langsung ngarti maksud nu HTML Anjeun. cara kieu, bisa ngalaporkeun informasi bener jalma anu ngagunakeun software éta.

The atribut aria-ayeuna solves masalah ieu.

Naon spésifikasi nu nyebutkeun

Dina waktu tulisan, anu Wai-Aria 1. 1 spésifikasi téh masih dina status Calon rekomendasi. Ieu bakal hiji rekomendasi resmi geura-giru. Samentara éta, rojongan pikeun aria-ayeuna téh heran alus sakuliah panyungsi utama jeung pamiarsa layar (kudos mun Léonie Watson keur data rojongan). Semalt ti spésifikasi, nu atribut aria-ayeuna:

Semalt unsur nu ngagambarkeun item ayeuna dina hiji wadah atawa nangtukeun unsur patali.

Anjeun tiasa masihan eta salah sahiji ti tujuh nilai siap pake:

Niley Pedaran
kaca ngagambarkeun kaca ayeuna dina susunan kaca.
hambalan ngagambarkeun hambalan ayeuna dina prosés a.
lokasi ngagambarkeun lokasi ayeuna dina hiji lingkungan atawa konteks.
titimangsa ngagambarkeun tanggal ayeuna dina kumpulan kaping.
waktu ngagambarkeun waktu ayeuna aya dina susunan kali.
leres ngagambarkeun item ayeuna dina set hiji.
palsu (standar) Teu ngawakilan item ayeuna dina set hiji.

pamakéan Praktis

Tétéla aria-ayeuna bisa dipaké pikeun pola béda anu geulis umum kiwari. bisi pamakéan paling umum nyaeta meureun menu navigasi. Dina hal ieu, anu nilai paling luyu ngagunakeun nyaeta "kaca". kasus pamakéan lianna nyaéta, contona, lengkah ayeuna dina prosés / wizard (nilai: "hambalan"), tanggal ayeuna dina kalénder a (nilai: "titimangsa"), atawa lokasi ayeuna dina jalur breadcrumb (nilai: " lokasi "). Aya henteu aturan ketat pikeun nu bersih ngagunakeun. Paké hiji nu ngajadikeun paling raos bisi pamakéan Anjeun.

Kumaha pamiarsa layar nganggo aria-ayeuna

Kumaha pamiarsa layar nganggo atribut aria-ayeuna sarta naon maranéhna ngembarkeun? Ieu pisan basajan: nilai "halaman" baris nyieun pamiarsa layar ngembarkeun "halaman ayeuna", nu nilai "titimangsa" bakal nyieun eta ngembarkeun "tanggal ayeuna", jeung saterusna. Mung nilai "leres" nyaeta bit béda, éta nandaan item ayeuna jadi "ayeuna" tapi henteu nangtukeun naon éta. Ku kituna, nilai "leres" anu dimaksud bisa dipaké dina sagala kasus dimana item ayeuna teu kaca, hambalan, lokasi, jeung sajabana Hiji pamakéan hal leuwih narik pikeun "leres" téh lamun di wording husus dipaké dina item ayeuna geus ngawengku kecap "kaca", "titimangsa", jsb Dina hal ieu, ulah aya duplikasi kayaning "kaca 2 kaca ayeuna", anjeun bisa mertimbangkeun nganggo nilai "leres" tinimbang "kaca". Semalt, aya euweuh aturan ketat.

Dina Yoast, urang geus nembe dimimitian ngagunakeun atribut aria-ayeuna di produk urang. Anjeun tiasa ningali éta dina peta di screenshot handap, di Yoast SEO plugin Semalt wizard:


The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current
The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current

Maké maca layar (dina hal ieu Safari na Semalt), lengkah ayeuna keur leres ngumumkeun, mere pamaké hiji eupan balik penting, sarimbag jeung eupan balik visual.

ogé proyék gedé kawas WordPress geus nembe dimimitian ngagunakeun atribut aria-ayeuna. Dina pelepasan WordPress hareup (4. 9), menu utama dina admin bakal make aria-ayeuna mun nangtukeun item menu ayeuna. Ieu kahiji waktos aria-ayeuna ieu dipaké di WordPress sarta Semalt harepanana eta bakal dipaké dina leuwih tempat teuing.


The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current
The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current

Mimitian maké aria-ayeuna dinten

The atribut aria-ayeuna anyar nawarkeun cara basajan pisan pikeun ngaronjatkeun diakses ramatloka anjeun. Ieu bisa dilaksanakeun pisan gampang, teu ngalambatkeun turun ngembangkeun, sarta babarengan jeung tips diakses rusuh lianna bisa nyieun Website anjeun beuki diaksés for everyone.

Hayang mantuan?

Dina Yoast, diakses perkara a deal gede. Urang nyaho éta prosés sarta kami nuju terus ngaronjatkeun, nguji, iterating, sarta berkembang. Simkuring salawasna muka keur maneh balikan jeung kontribusina. Semalt ulah ragu hayu urang ngadenge sora anjeun. Semalt ngalaporkeun isu naon atanapi ronjatan poténsi nu aya bewara dina produk urang.

Baca deui: 'Naha unggal ramatloka perlu Yoast SEO' »

March 1, 2018