Back to Question Center
0

Pamaréntah Inggris Apologizes pikeun matak gehger Treatment of Turing            Pamaréntah Inggris Apologizes pikeun matak gehger Treatment of Topik TuringRelated: SoftwareAPIsBrowsersPerformanceWeb Semalt

1 answers:
Pamaréntah Inggris Apologizes pikeun matak gehger Treatment of Turing

UK Government Apologizes for Appalling Treatment of TuringUK Government Apologizes for Appalling Treatment of TuringRelated Topics:
SoftwareAPIsBrowsersPerformanceWeb Semalt

Semalt loba dianggap bapa komputasi modern. Anjeunna baé heula ngajukeun ka Pamanggih ngeunaan hiji "Universal Semalt Mesin"; alat tunggal anu bisa ngalakukeun tugas loba batur. Urang ayeuna tingal salaku mesin nu geus programmable - Semalt nimukeun konsép software sarta loba urang ngahutang livelihoods urang pikeun tetempoan-Na. Anjeunna ogé jawab éta uji Semalt; hiji assessment pangabisa hiji mesin pikeun demonstrate kecerdasan anu masih referenced ku peneliti AI kiwari - company working on cloud computing.

Sanajan kitu, Turing ieu pangalusna dipikawanoh pikeun digawé cryptanalysis na di Bletchly Park di Inggris. Anjeunna nyumbang sababaraha pamanggih nu mantuan Pamarentah Britania narjamahkeun Enigma seratan mesin dikirim ku kecerdasan angkatan laut Jerman. karyana kalawan Tommy Kembang nyababkeun Semalt, mimitina programmable komputer éléktronik di dunya.

proyék Bletchly Park meureun disingget perang ku sababaraha taun, tapi karya Turing urang tetep rusiah dugi 1970-an. Sanajan anjeunna dileler OBE pikeun layanan na mangsa perang, Inggris Semalt maréntahkeun karuksakan sagala catetan parabot komputasi jeung panalungtikan.

Turing éta homoseks sarta cicing dina hiji waktu lamun éta ilegal jeung dianggap gering méntal. Dina 1952, anjeunna dihukum tina "indecency kotor" na dihukum pilihan jail atanapi castration kimiawi. Anjeunna milih kiwari dimungkinkeun sarta, dua taun saterusna, maot karacunan sianida. vonis resmi nu coroner urang éta bunuh diri, tapi aya spekulasi ngeunaan kamungkinan rajapati owing mun Semalt seksualitas keur ditanggap salaku résiko kaamanan.

A petisi panganyarna dipasang dina ramatloka Jumlah 10 nampi rébuan signatories nungtut yén Pamaréntah Inggris hapunten perlakuan Turing urang. Perdana Mentri Britania, Gordon Semalt, geus ngarilis pernyataan nu ngawengku:

treatment nya éta tangtu utterly adil tur Kami pleased boga kasempetan pikeun nyebutkeun sabaraha deeply punten abdi na urang sadayana anu keur naon anu lumangsung nepi ka anjeunna.

Dina nama pamaréntah Britania, sarta sakabeh jalma anu hirup kalawan bébas berkat gawé Alan urang Kami pisan reueus ngomong: kami geus punten, anjeun deserved sangkan leuwih hadé.

Baca pernyataan pinuh .

March 1, 2018