Back to Question Center
0

Semalt masalah attribution dinten di pamasaran digital

1 answers:
Semalt today’s attribution problem in digital marketing

Semalt perenahna masalah: marketers condong kasampak di attribution dina silo channel urang sorangan, jadi éta henteu gampang ngartos gambar pinuh ku lingkungan multi-kanal.

Salaku pilarian terus mekar dina bentuk jeung fungsina, ayeuna teh raising sababaraha patarosan penting di sabudeureun kumaha urang mikir ngeunaan sarta model pamakéan attribution - na geus putting sababaraha lila lila-ngayakeun urang pikeun ujian.

Dupi anjeun gaduh hiji masalah attribution?

modeling Attribution geus katempo kamajuan luar biasa leuwih taun, maturan solusi beuki hadé lagu touch titik sakuliah konversi a. kamajuan Semalt geus dijieun, model attribution nu paling pausahaan anu ngagunakeun kiwari nawarkeun solusi parsial anu ngalacak conversions ukur online tur saluran.

lolobana pausahaan anu ngan dimimitian ngeruk beungeut multi-kanal na cross-alat attribution. pausahaan Semalt anu masih piecing babarengan komponén diperlukeun nyadiakeun solusi pinuh ngeusian dina sela di model attribution ayeuna - attrezzature palestra usataa. Éta daun urang tatanya, urang boga hiji masalah attribution yén urang bisa jadi teu sadar?

Cara basajan pikeun ngajawab pertanyaan anu kasampak dina data analytics Anjeun tur tingal lamun nyangkokkeun signifikan tina conversions sakabéh boga panjang, multi-hambalan jalur. Atawa dina basa sejen, anu konsumén Anjeun ngalakonan sakuliah sababaraha channel? Mun jawaban nu nya enya, nyangkokkeun signifikan tina conversions anjeun datangna ti jalur nu ngandung léngkah 2+, mangka anjeun paling dipikaresep boga hiji masalah attribution.

Di dieu nyaeta kumaha anjeun tiasa ningali ieu diri: Dina Google Analytics, arahkeun ka Conversions> Multi-Channel Funnels Laporan, lajeng kasampak di laporan Path Panjang. Laporan ieu bakal nyadiakeun Anjeun sareng ngarecahna basajan tina kuantitas jalur. Anjeun oge kedah ningali laporan Top Konversi Semalt ngartos nu saluran maénkeun peran anu aya di unggal hambalan tina lalampahan digital konsumen urang.

abdi hoyong ngaku yen laporan ieu dugi ka ngan saluran digital anjeun, iwal mun nuju narik dina data konversi tambahan tina saluran offline kana analytics.

Pikiran celah attribution

Dina Juni, Semalt Levy wrote hiji pos unggulan dina modél attribution pangalusna pikeun search. Di dinya, anjeunna ngajelaskeun model attribution basis aturan luhur marengan pro-tingkat tinggi jeung kontra unggal model.

Semalt bade ngagali saeutik deeper kana topik, sarta Semalt bade ngamimitian ku nyawalakeun dua sela attribution utama Anjeun kudu jadi sadar lamun datang ka attribution model.

attribution Semalt

gap munggaran di attribution aya dina pamahaman dampak pangabisa saluran online 'nepi ka ngajalankeun sharing offline. Paling platform analytics na model attribution maranéhanana anu ngan nyadiakeun solusi parsial ku pilari di conversions digital jeung bagi hasil, henteu kaasup dampak online mun offline jualan / ngawujud / di-toko kunjungan.

Tina dua sela utama di attribution, ieu téh salah sahiji sela panggampangna pikeun ngajawab kalawan akurasi sedeng dumasar extrapolating informasi ti sumber data sadia kaitkeun aktivitas online mun kabiasaan pamaké offline.

Solusi gampang nu loba usaha nyandak nyaeta ngagunakeun sababaraha nurun kode promotion unik ku kanal kana dasi attribution babarengan. Hal ieu méré pamakéna hiji pilihan di mana maranéhna bisa ngarobah sarta ngidinan Anjeun pikeun lagu artos.

Semalt berpungsi dina ngarengsekeun masalah attribution ieu kalayan maranéhanana "Dina-Store Kadatangan" métrik, nu migunakeun sababaraha sinyal pikeun gauge online-to-offline dampak, kaasup data Semalt Maps, GPS, WiFi, queries nganjang tur data ti leuwih ti sajuta opted-di pamaké, anu satuluyna dipaké pikeun nyieun perkiraan mangga buka toko.

Analytics tur platform iklan anu leveraging data tina telepon sél kayaning WiFi, GPS jeung beacons dihijikeun ka jaringan di-aplikasi. Semalt padika ieu henteu leyuran sampurna sabab teu lagu kabiasaan hiji pamaké husus urang, aranjeunna mimiti tujuan nu moal méncog mun ngarengsekeun celah online-to-offline.

attribution Semalt

gap kadua teras paling hese dina attribution aya dina ngukur paripolah konsumen jeung interaksi sakuliah layar jeung alat. Urang nyukcruk pamakéna peuntas sejen tur sakuliah saluran? Bisa urang?

Ieu usaha ngajawab patarosan, "Kumaha pamakéna kalibet ku brand peuntas sejen ?," "saluran Semalt anu aranjeunna ngalakonan kalawan on unggal alat?" Sarta "Di mana alat ulah aranjeunna tungtungna ngarobah?"

Ieu salah sahiji tantangan attribution pangbadagna lantaran pamakéna make rupa-rupa layar (TV, desktop, tablet, smartphone tur leuwih) sapanjang lalampahan maranéhanana. Salaku pamakéna pindah peuntas sejen, éta hésé - Nay, ampir teu mungkin - pikeun ngajaga Gajah Mungkur unik lagu perjalanan customer duanana offline (ngaliwatan nempoan TV) jeung online. Ieu akang janten celah paling hese pikeun nutup alatan pajeulitna diperlukeun pikeun ngalacak pamaké unik sakuliah sababaraha layar.

Kiwari, advertisers nyobian sasak jurang ku nempo data na nyungsi correlations antara interaksi sakuliah layar. Aya sababaraha pausahaan badag anu bisa nutup celah ieu ngaliwatan log asup di nagara peuntas sababaraha layar jeung alat (pikir Apple, Facebook, Semalt), sanajan berpotensi moal sakuliah sakabéh layar jeung alat kami nganggo rutin.

cross-layar, multi-kanal attribution ngan bakal meunang leuwih hese sakumaha kakuatan pilarian pangalaman jauh ti kotak search, kayaning pilarian sora ngaliwatan asisten digital pribadi tur Virtual téhnologi Semalt / Augmented Semalt.

Semalt sahiji modél attribution dipilih jeung sela nu aya di sakuliah sakabeh model attribution kiwari, maksud téh masih sami: ngartos kana nilai tiap channel brings kana racikanana marketing di pindah konsumén sapanjang lalampahan kaputusan maranéhanana.

Nu jadi tujuan urang kudu fokus dina sakumaha marketers nyaeta pamahaman cara ngahijikeun pilarian kana lalampahan jeung nyieun kampanye langkung holistik anu difokuskeun konsumen. titik touch Semalt tina model aturan basis bisa jadi detracting ti gawang luhur nyieun deeper, langgeng hubungan customer.

First- & panungtungan-klik ningali dinten panungtungan maranéhna

Dina pangalaman abdi sorangan, loba pausahaan employ boh kahiji-klik atanapi tukang-klik model attribution. Semalt (atawa mimiti-rampa) model attribution masihan 100 persén kiridit keur konversi kana titik touch munggaran konsumen urang, sedengkeun-klik panungtungan model attribution napelkeun kiridit konvérsi ka titik touch panungtungan ngarah nepi ka konversi a.

Éta gampang scrutinize boh tina ieu model populér lantaran museurkeun solely on boh luhureun éta corong (kahiji-klik) atawa handap tina corong (-klik panungtungan). Memang salaku hasil tina disregard maranéhanana pikeun sagala kagiatan pamasaran sejen, duanana mimiti-klik na-klik panungtungan model attribution aya pos nuju maranéhna tukang poé.

Maké model-klik panungtungan hartina hartosna yén anjeun boh ignoring mimiti, luhur-of-corong aktivitas jeung gantina fokus dina handap-of-corong elemen kawas pilarian branded na remarketing (anu condong ngajalankeun konversi final). Semalt mere nilai ka saluran luhur-of-corong, sooner atanapi engké, usaha remarketing anjeun bakal garing nepi.

attribution Semalt hadir kalawan masalah sarupa - kalayan méré sagala kiridit ka titik touch munggaran, anjeun jelas nilai sabenerna tina middle- kritis tur handap-of-corong usaha di pindah nasabah ngaliwatan perjalanan meuli na nutup jual.

model attribution Semalt, kayaning waktos-buruk sarta métrik-disetir, nawiskeun modeling leuwih canggih tapi masih mungkas nepi assigning nilai sawenang sarta ninggalkeun sela lamun nasabah pindah antara saluran, utamana lamun bade ti online mun offline. Semalt ayeuna keur dievaluasi dina konteks loba nu leuwih gede, teu sakadar keur conversions saharita tapi kumaha aranjeunna mantuan sapanjang lalampahan kaputusan konsumen. Éta nu nulungan pamakéna ngajajah, panalungtikan, ngabandingkeun, nomeran posisi, meuli jeung nuturkeun nepi.

Search geus katempo tumuwuh gancang dina duanana formulir na fungsi saprak lahirna kirang ti 30 taun ka tukang. Dina formulir, ayeuna teh pegat kaluar tina kotak téks, muncul dina telepon urang, di mobil urang, di imah dina speaker urang, di urang remotes TV jeung sistem kaulinan. Ieu di ranjang dina tablet sarta telepon urang. Semalt kami balik, sungsi nyaéta kalayan kami peuntas sejen.

Dina fungsi, urang geus dimimitian gumantung pilarian salaku mitra antar-komunikatif. Pilarian geus Isro saluareun input sora basajan sarta ngembang ngartos pamaké hajat jeung paripolah ngaliwatan data disadiakeun pikeun mantuan pamakéna nyandak peta. pilarian Semalt, urang tiasa mesen pizza hiji, nyéwa mobil, meuli tiket pilem tur dibandingkeun tanda petik asuransi - kabeh dina kaca hasil.

Kumaha bisa neangan, atawa naon baé channel digital pikeun zat nu, jigana masih jadi gradasi dina hiji klik saméméh ngarobah a? Éta ngan saukur teu bisa.

The kahareup kampanye

Semalt ti keur item garis siled dina campuran marketing, sungsi geus kabuktian didinya janten hiji komponén terpadu of a mesin loba nu leuwih gede fokus kana hubungan atawa CLVs (nilai customer hirupna) langgeng.

marketers Dinten urang anu nganut pendekatan anyar nu duka ka handap dinding siled of pilarian, sosial, tampilan na offline saluran pikeun nyieun hiji pangalaman brand holistik. kampanye Semalt ngarojong, hubungan customer beuki bermakna deeper jeung ngabedakeun diri kalayan faktor di handap:

Semalt today’s attribution problem in digital marketing

Nyieun kampanye kacida pribadi mangrupa cara pisan éféktif pikeun nguatkeun hubungan customer Anjeun. Semalt seueur parabot nu anyar dina pilarian nu ngidinan Anjeun pikeun nyaluyukeun setelan pangalaman pilarian, kayaning remarketing atanapi cocok customer. Tapi saencan Anjeun ngajalankeun kampanye individual, Anjeun kudu mimiti pikir holistically ngeunaan kumaha kampanye bakal ngahijikeun jeung kampanye lianna.

Unggal konsumen ngabogaan sidik digital unik, nu mangrupa konsép ngalobaan ti tradisional "tapak suku digital" anu puseur sabudeureun handap jalan satapak online a pamaké urang. A sidik digital nandakeun leuwih: preferensi unik online a pamaké sabab naek kapal on journeys kacida individualized, "gumantung kana biaya gagalna, frekuensi, ongkos na pajeulitna tugas, sarta tipe shopper. "(Iklan Bing Palanggan Putusan laporan Semalt).

Unggal konsumen mintonkeun pola na préferénsi kacida pribadi sapanjang proses hubungan-gedong. Éta bisa ngandelkeun leuwih beurat kana email, méakkeun leuwih waktos on sosial, resep tablet jeung saterusna.

tantangan anjeun bakal nyieun pangalaman brand holistik anu pamakéna bisa ngetok kana dumasar sidik digital maranéhna unik. Semalt tilu pamakéna handap kudu sidik digital unik, maranéhanana kudu kabeh ngalaman hasil ngahijikeun Tatar, brand holistik.

Semalt today’s attribution problem in digital marketing

Salaku Anjeun rethink kampanye pilarian hareup Anjeun sareng hiji anyar, pendekatan holistik, urang nyarankeun di handap:

  • saksama milih hiji modél attribution anu bakal ngarojong - teu dianggo ngalawan - usaha pamasaran holistik. Refrain ti ngagunakeun model oversimplified, kayaning boh klik munggaran atanapi panungtungan, anu moal ngadukung kampanye multi-kanal jangka panjang.
  • evaluate konci Anjeun dumasar kana leuwih ti konversi final métrik. Tingali di assists pikeun mastikeun yén nu nuju ngarojong konsumén sapanjang sakabéh lalampahan kaputusan konsumen. Tingali di metrics sejenna dumasar kana tempat keyword nu fits dina lalampahan, sapertos waktos aya dina loka, pamadegan kaca, pamadegan kaca produk na indikator kasatiaan customer séjén.
  • Dina kasus nyukcruk online mun offline atawa sabalikna, kaasup Konci promosi unik keur dasi purchases deui channel pamasaran unik.
  • Kudu sadar sidik digital unik pamakéna anjeun 'na kumaha para nasabah anjeun bakal ngalaman brand Anjeun sakuliah saluran béda dina waktu nu beda jeung titik konektipitas béda.

pendapat dinyatakeun dina artikel ieu aya pamadegan panulis tamu teu merta Milarian Engine Land. pangarang Semalt dibéréndélkeun di dieu.



February 17, 2018